Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 24 december 2001
·

Politie houdt Opiumwetcontrole Sassenheim (D1)
Op donderdag en vrijdag, 20 en 21 december 2001 werd in de gemeente Sassenheim een controle gehouden op naleving van de Opiumwet. Diverse hangplekken voor jongeren werden bezochten in de avonduren. De controle was gericht op het bezit en handel van drugs.
Op donderdag 20 december werd in de Passage één persoon aangehouden die in het bezit was van softdrugs. De verdachte werd naar het bureau te Katwijk overgebracht en werd na verhoor en na afstand te hebben gedaan van de drugs heengezonden. Verder werden in het Park Rusthoff drie personen verbaliseerd die alcohol nuttigden.
Op vrijdag 21 december werden op de Gouverneurlaan ter hoogte van Park Rusthoff vier personen in een auto aangetroffen met een hoeveelheid drugs. Ook deze personen werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Eén verdachte had een behoorlijke hoeveelheid bij zich. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Alle verdachten werden na verhoor en na afstand te hebben gedaan van de drugs heengezonden. De politie blijft ook in de komende tijd dergelijke controles houden.

Verkeersongeval Sassenheim (D1)
Bij een verkeersongeval op vrijdag 21 december omstreeks 09.35 uur is een 20-jarige automobilist uit Abbenes gewond geraakt. De automobilist reed over rechterrijstrook op de Rijksweg A44 in de richting van Den Haag ter hoogte van Sassenheim. Op de linkerrijstrook reed een nog onbekende automobilist. Deze voegde terug naar de rechterrijstrook maar hield te kort afstand waardoor het voertuig van de automobilist uit Abbenes werd geraakt. Deze moest flink remmen waardoor het voertuig in de slip raakte. De automobilist verloor de controle over zijn voertuig en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder klachten aan nek en rug overgebracht naar het LUMC. De andere automobilist is doorgereden. De automobilist reed in een blauwe Volkswagen Passat. De politie is op zoek naar deze bestuurder en mogelijk getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Sassenheim, telefoonnummer 0900 - 8844.

Verkeersongeval Oegstgeest (D1)
Een 25-jarige fietser uit Oegstgeest is op maandag 24 december even voor 07.00 uur gewond geraakt nadat hij tegen een stilstaande vrachtwagen was gereden. De fietser reed over de Lijtweg komende uit de richting van de Lange Voort. Hij reed tegen een stilstaande vrachtwagen met oplegger aan de rechterzijde van de weg. Vermoedelijk werd zijn uitzicht belemmerd door zijn paraplu en de regen. De fietser liep letsel op aan een knie en wondjes op het hoofd. Hij werd voor controle overgebracht naar het LUMC.

Diefstal uit bedrijf Leiden (D4)
In een horecabedrijf aan de Nieuwe Beestenmarkt werd vermoedelijk in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 december ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door de voordeur open te breken. Weggenomen werd een videoprojector.

Politie zoekt getuigen van overval Leiden (D4)
De politie van Leiden is op zoek naar getuigen van een overval op zaterdag 22 december op het Vijf Meiplein. Een 15-jarig winkelmeisje is rond 16.30 uur overvallen door een onbekende man. Zij stond op dat moment even alleen in een winkel aan het Vijf Meiplein. De man bedreigde haar met een mes. Een voorbijganger zag dit gebeuren en bonsde op de ramen. De overvaller schrok en ging ervandoor in de richting van de Kuipers Rietbergstraat via de doorgang naast het Chinese restaurant op het Vijf Meiplein. Een andere getuige, een mevrouw, zag de overvaller en riep dat men de politie moest bellen. Hierna is zij weggegaan. De politie wil ook graag met haar in contact komen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 071-5258657. Het signalement van de overvaller luidt als volgt: tussen de 18 en 25 jaar oud, tussen 1.85 m en 1.90 m lang, slank postuur met brede schouders, zwarte muts, donkere ogen. Opvallend was dat hij een soort rok tot op de enkels droeg van een donkerbruine stof met daarover heen een driekwartlange zwarte jas.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D3)
Een 54-jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn is op maandag 24 december omstreeks 08.15 uur gewond geraakt nadat zij was aangereden door een 41-jarige automobiliste uit haar woonplaats. Deze reed over de Oude Herenweg komende uit de richting van de Aalhorst. Vermoedelijk verleende zij op het verkeersplein ter hoogte van winkelcentrum De Herenhof geen voorrang aan de voor haar van linkskomende fietsster. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Verkeersongeval Moordrecht (D2)
Een 29-jarige automobilist uit Gouda is op maandag 24 december omstreeks 07.15 uur gewond geraakt nadat hij tegen een vrachtwagen was gereden. De automobilist reed over de Middelweg in de richting van Waddinxveen. Uit een uitrit kwam een 26-jarige bestuurder van een trekker met oplegger. Deze draaide de weg op en zag vermoedelijk de van links komende automobilist over het hoofd. De automobilist reed vervolgens tegen de zijkant van de oplegger aan. De Gouwenaar werd met nek- en rugletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Zijn voertuig raakte total loss. De bestuurder van de trekker, een Nieuwerkerkerk bleef ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht.

Verkeersongeval Waddinxveen (D2)
Een 21-jarige automobilist uit Boskoop is op maandag 24 december omstreeks 08.50 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Berkel en Rodenrijs. De vrachtwagen chauffeur kwam vanaf een uitrit en reed de Bredeweg op hierbij zag hij vermoedelijk de automobilist die over de Bredeweg reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De Boskoper werd met letsel aan hoofd en borst overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.


--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Politie Hollands Midden