Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-12-2001 Politiebericht district Sittard
Eerste Kerstdag

Sittard Brandstichting

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 2.50 uur, werd door getuigen gemeld dat brand was gesticht in een voertuig dat in de Dempseystraat in Sittard stond geparkeerd. Ter plaatse bleek dat men de achterbank van het voertuig -na een poging dit te stelen- in brand had gestoken. Van de auto was het slot van een portier en de achterklep geforceerd. Ook de stuurkolom en de bedrading was vernield. De auto die zwaar beschadigd raakte werd door de brandweer geblust.

Susteren Autodiefstal

Maandagavond, omstreeks 23.30 uur, werd ten andele van een 50 jarige inwoner van Susteren een grijze Range Rover gestolen. Het voertuig met het kenteken 87 FR FZ werd vanaf de Baakhoverweg in Susteren onvreemd.

Geleen Woninginbraak

Maandagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Marisstraat in Geleen. Men verschafte zich toegang na het forceren van een deur aan de achterzijde van de woning. Het is nog niet duidelijk wat er werd gestolen.

Beek Aanhouding

In de nacht van maadag op dinsdag omstreeks 1.25 uur werd in Beek een 32 jarige man uit Sittard aangehouden. De man reed op de Rijksweg in Sittard op de kruising met de Engelenkampstraat volgens getuigen door rood. Hierbij moest hij voor een andere auto uitwijken en verloor de macht over het stuur waarna hij tegen een lichtmast en de gevel van een huis botste. Na de bumper van de auto te hebben ingeladen verdween de man met hoge snelheid richting Rijksweg Noord. Aan de hand van getuigenverklaringen bleek dat de auto op een adres in Beek thuis hoorde en de auto was door de eigenares een een vriend uitgeleend. Tijdens het bezoek van de politie aan dit adres arriveerde ook de verdachte. De man bedreigde de agenten met een sleepkabel en schold hen uit. Hierop werd hij aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Het voertuig werd op de Spaubeeklaan in Geleen aangetroffen.