Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-12-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 25 december 2001 (1e kerstdag)

REGIOPOLITIE GRONINGEN WENST U PRETTIGE KERSTDAGEN TOE

Winschoten: brand in lokalen school
Maandagnacht is er brand ontstaan in twee lokalen van de school aan de Tromplaan in Winschoten. Voorbijgangers zagen dat de gordijnen in brand stonden en waarschuwden de brandweer. Deze was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de lokalen uitbrandden. De grootste schade bestond uit rook- en waterschade. De politie denkt aan brandstichting en stelt een ander onderzoek in.

Stadskanaal: vier aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Vier knapen uit Stadskanaal in de leeftijd van 17 tot 22 jaar zijn maandagnacht aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het viertal liep in het centrum te schreeuwen is vermoedelijk verantwoordelijk voor de vernieling van een raam bij een winkel aan het Europaplein en het beschadigen van een personenauto die daar ook in de omgeving stond. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Slochteren: hardrijder moet auto inleveren
Een 30-jarige hardrijder uit Hoogezand heeft maandagmiddag zijn auto bij de politie moeten inleveren, nadat hij op de N-387 bij Slochteren fors de snelheidslimiet overtrad. Op het gedeelte waar hij 100 km/u mocht rijden, klokte de politie 160 km/u en ter hoogte van Slochteren waar slechts 70 km/u was toegestaan reed hij 155 km/u. Zijn rijbewijs werd eveneens ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: dolgedraaide man opgepakt voor vernielingen Een dolgedraaide man is maandagnacht in Marum opgepakt nadat hij zonder aanwijsbare reden een aantal ramen had ingegooid van een woningen aan de Kastanjelaan en Linsterlaan in Marum. Tevens had hij een voorbijganger een klap gegeven. Na een zoektocht met enkele buurtbewoners kon de politie even later de man aanhouden. Het bleek om een 26-jarige Rodenaar te gaan. De man was bij zijn aanhouding nog steeds agressief en moest met behulp van pepperspray onder controle gebracht worden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De man wist zich vanmorgen niets meer te herinneren van het gebeurde. Vermoedelijk had hij te veel alcohol gedronken, waardoor hij geen weet had van zijn gedrag. Hij heeft aangegeven spijt te hebben van het gebeurde en zal de schade vergoeden.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft in een bedrijfspand aan de Oostendeweg in Groningen maandagmiddag een professionele hennepkwekerij ontmanteld. De planten, ruim 450 stuks en de apparatuur zoals enkele tientallen assimilatielampen en transformatoren, alsmede koolstoffilters en ventilatoren zijn inmiddels vernietigd. De eigenaar van de kwekerij was niet in het pand aanwezig. Het is nog niet bekend om wie het gaat.

Groningen: berover aangehouden
Een 27-jarifge Stadjer is maandagmiddag aangehouden kort nadat hij op de Muurstraat een 28-jarige stadsgenoot had beroofd van zijn portemonnee. De man belaagde het slachtoffer voortdurend door achter hem aan te lopende hem te bedreigen en uit te schelden. Tevens zeurde hij om geld. Het slachtoffer wilde van de man af en bood hem een klein geldbedrag. Op dat moment griste de 27-jarige de portemonnee uit handen van het slachtoffer en wilde er vandoor gaan. Op dat moment werd hij aangehouden door een passant die hem even later aan de politie overleverde. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: Inbraak schuurtje; dure visspullen weg Uit een schuurtje aan de Basaltstraat in Groningen zijn vermoedelijk rond het afgelopen weekend een groot aantal spullen gestolen, waar onder dure visspullen. Het gaat om een blauwgroene Shakespearehengel van 1200 gulden en viskleding ter waarde van 1000 gulden zoals een broek, een jas en thermo-laarzen. Verder is er nog klein gereedschap meegenomen zoals schroevendraaiers, plamuurmessen en beitels. De totale waarde van de spullen bedraagt ongeveer 4500 gulden. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilisme
Op de Laan 1940-1945 in Groningen is maandagavond een 30-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek ongeveer 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens bleek hij geen geldig rijbewijs te bezitten. De politie maakt proces-verbaal op. In de Radiumstraat trof de politie maandagmiddag een 40-jarige Stadjer aan, die 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij was kennelijk de meest nuchtere van de inzittenden van de auto, maar had geen rijbewijs. Ook daarvoor krijgt hij uiteraard een proces-verbaal.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900-8844 (30 ct/min)