Politiebericht Flevoland: gehele regio 25-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aanhouding na mishandeling
ALMERE De 45-jarige eigenaar van de coffeeshop aan de Marskramerstraat weigerde maandagmiddag een gescheurd bankbiljet van 25 gulden, omdat de bank dit vermoedelijk niet zou accepteren. De klant, een 19-jarige inwoner van Almere, werd hier ontzettend boos van en wilde de zaak niet verlaten. Toen de eigenaar hem vroeg een stukje opzij te gaan om de andere klanten niet te hinderen, gaf de verdachte hem onverwachts een harde vuistslag in het gezicht. De eigenaar liep een bloedneus (vermoedelijk een gebroken neus) op; de verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Gewonden bij steekpartij
ALMERE Bij een vechtpartij op de Marktgracht zijn maandagnacht drie personen gewond geraakt. Een 22-jarige Almeerder liep een hoofdwond op, vermoedelijk door een slag met een moersleutel, terwijl een 20-jarige plaatsgenoot een steekwond in de zij opliep. Een 24-jarige Almeerder liep steekwondjes op aan hoofd, schouder en elleboog. De reden en de toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. Volgens getuigen zou het slachtoffer met de hoofdwond de veroorzaker van de steekwonden zijn. Hij is aangehouden als verdachte van poging tot doodslag. Naar twee andere betrokkenen wordt een onderzoek ingesteld. De slachtoffers met een steekwond zijn overgebracht naar het Flevoziekenhuis,

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Op de Patroonsweg werd maandagnacht een 34-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij blies 450 ug/l (1,02 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

ALMERE Een personenauto reed maandagnacht zonder specifieke oorzaak van de weg af en kwam in de bermsloot tot stilstand. De 33-jarige bestuurder uit Almere bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 985 ug/l (2,23 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten.