Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van 1e kerstdag
15:11 dinsdag 25 december 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Onder invloed het bouwland in

EMMEN Gisteravond raakte een 36-jarige inwoner van Odoorn op de N381 (Emmen-Drachten) met zijn auto in een slip en kwam in een bouwland tot stilstand. Hij kwam vanuit Emmen en schoot op onverklaarbare wijze via de linkerberm het bouwland in. De man bleek gedronken te hebben en blies aan het bureau 535 µg/l (ongeveer 1.2 promille). Proces-verbaal zal tegen de man opgemaakt worden.


* Gewond bij aanrijding

EMMEN Afgelopen nacht is een 17-jarige inwoner van Emmen gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Brinkenweg en de Hondsrugweg. De jongen zat achter op een bromfiets bij een 19-jarige plaatsgenoot, die op genoemde kruising het rode verkeerslicht negeerde en pardoes voor een auto reed. De autobestuurder, een 34-jarige inwoonster van Emmen, kon een aanrijding niet voorkomen en schepte het tweetal, waarbij de 17-jarige een beenfactuur opliep. Hij is overgebracht naar het Scheper ziekenhuis. De 19-jarige bestuurder van de bromfiets bleek gedronken te hebben en blies 0.8 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee.


* Op de kop tegen een lichtmast

WITTELTE Vannacht is een 23-jarige inwoonster van Steenwijk op de Wapserveenseweg met haar auto uit de bocht gevlogen en over de kop gegaan. Zij kam met de auto uiteindelijk op de kop tegen een lichtmast tot stilstand. Zij wist zelf uit de auto te komen. Met lichte verwondingen aan een hand is zijn later voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Daarvoor had zij al geblazen en het bleek dat zij 0.95 promille in haar bloed had. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Man overleden na ongeval op 23 december

MEPPEL Gisteravond is de 81-jarige R. Dekker uit Meppel overleden aan de verwondingen van het ongeval op zondagmiddag 23 december j.l.. Hij reed zondagmiddag met zijn snorfiets over de Burgemeester Knopperslaan en kwam toen in botsing met een bromfietser. De bromfietser was bezig de man in te halen, toen de man plotseling uitweek naar links. Door de aanrijding is Dekker met het hoofd op het wegdek terechtgekomen en met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel, alwaar hij gisteravond is overleden.


* Inbraken in autos

MIDLAREN Aan de Bloemert zijn gisteravond 2 autos opengebroken. Van beide autos was een ruit ingeslagen. Uit de ene auto is een zonnebril gestolen, terwijl nog niet duidelijk is of er iets uit de andere weg is.


* Inbraak in winkel

MEPPEL Tussen gisteravond en vanmorgen is er ingebroken in een winkel aan de Kruisstraat. Aan de zijkant van het pand was een ruit vernield, waardoor de daders in het pand kwamen. Uit het kantoorgedeelte werden 5 monitoren (flatscreens) gestolen, alsmede een klein bedrag aan geld. Totale schade is niet bekend.


* Winkeldiefstal

BORGER Gistermiddag werden bij een winkel aan de Hoofdstraat een 24-jarige inwoonster van Gasselte en een 32-jarige inwoner van Apeldoorn op heterdaad betrapt bij het stelen van o.a. tandpasta, groente en vleeswaren, met een totale waarde van ruim f 20,--. Beiden werden aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. Bij onderzoek bleek dat zij in nog twee winkels aan de Hoofdstraat goederen gestolen hadden, waaronder een fles drank van ongeveer 20,-- en een tas met kerstspullen ter waarde van ongeveer 36,--. Beiden zijn verhoord en snelrecht wordt toegepast.


* Gestolen bromfiets aangetroffen in schuur
ASSEN Gisteravond werd gezien dat er een bromscooter werd gestolen aan de Albardastraat en dat deze vervolgens verdween in een schuur aan de Troelstralaan. De ter plaatse gekomen politieagenten troffen de gestolen scooter in de schuur aan en ook nog een snorfiets, waarvan het slot verbroken was. De herkomst van deze dames snorfiets is nog niet duidelijk. De eigenaar van de schuur, een 56-jarige Assenaar is aangehouden en ingesloten ter zake heling van gestolen goederen. Het onderzoek wordt voortgezet.


* Brand in trapportaal

MEPPEL Vanmorgen rond kwart voor zes, brak er brand uit in een trapportaal aan de Troelstralaan. Bleek dat er door onbekenden brand was gesticht in diverse reclamefolders die in de hal onder de brievenbussen lagen. Het meeste vuur werd met emmers water geblust, zodat de brandweer alleen behoefde na te blussen. Enkele bewoners kregen wat rook binnen en zijn behandeld door het ambulancepersoneel. De schade bleef beperkt tot wat kozijnwerk en vermoedelijk enkele brievenbussen


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe