Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 25 december 2001

---


* VERKEERSONGEVAL MET LETSEL TE VALBURG

Op maandagmorgen omstreeks 09.30 uur vond op de kruising van de Tielsestraat met de Rheetsestraat en de Stationsstraat te Valburg een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. De 62-jarige bromfietsbestuurster uit Elst reed over de Tielsestraat en wilde linksaf slaan. Daarbij verleende zij geen voorrang aan de haar tegemoetkomende 63-jarige autobestuurster uit Valburg. De bromfietsbestuurster werd vermoedelijk met een hersenschudding door de ambulance overgebracht naar Rijnstate te Arnhem.
* DRONKEN ACHTER HET STUUR

Terwijl de politie bezig was met de behandeling van een ongevalletje op de Aerdtseweg te Babberich stopte een autobestuurder omdat hij dacht dat de politie hem nodig had. Deze vergissing kwam de 53 jarige man uit Babberich duur te staan toen bleek, dat hij het nodige aan Bacchus had geofferd. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man ongeveer 1,8 promille alcohol in zijn bloed had, bijna vier maal de toegestane hoeveelheid. Tevens bleek, dat de man nog een voorwaardelijke rij-ontzegging van zes maanden terzake eenzelfde overtreding had lopen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en overgedragen aan justitie. Na het verhoor werd de verdachte heengezonden met een rijverbod van 10 uur.

* WONINGINBRAAK EN DURE AUTO GESTOLEN TE DUIVEN
Tijdens de kerstnacht werd in een woning aan de Scherpeweide te Duiven ingebroken. Uit de woning werd een handtas met o.a. een portemonnee met inhoud ontvreemd. In de woning vond het inbrekersgilde ook de sleutels van een Audi 4 ter waarde van f95.000,=, die op de oprit stond. Deze auto werd vervolgens gestolen.

* INBRAAK IN BEDRIJF TE DUIVEN

Op kerstavond werd ingebroken bij een bedrijf aan de Nieuwgraaf te Duiven. Hier werd de toegang verschaft door een rond het terrein staand hekwerk stuk te knippen en van het bedrijf een deur op grove wijze open te breken. Uit het pand werd vervolgens dure apparatuur ontvreemd dat gebruikt wordt bij presentaties.

* VERNIELING VAN EEN AUTO

In Zevenaar is op eerste kerstdag een 34-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor vernieling van een auto, er was een ruit van de auto ingegooid. Er is een aangifte opgenomen en de vrouw is gehoord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl