Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-12-2001 Politiebericht district Maastricht
Woensdag 26 december 2001

Maastricht Alcohol en verkeer

Op dinsdagochtend, omstreeks 11.30 uur werd op de Sandersweg in Maastricht een 22 jarige automobilist uit Maasmechelen gecontroleerd. De bestuurder was betrokken bij een lichte aanrijding. Tijdens het onderzoek bleek dat de man gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.3 promille, bijna driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. Omdat het voertuig niet voorzien was van kentekenplaten en onverzekerd was werd ook ter zake deze feiten proces verbaal opgemaakt. De auto werd in beslag genomen.

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 3.50 uur werd een 37 jarige inwoner van Maastricht op de Franciscus Romanusweg gecontroleerd. De man bleek stevig gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.5, driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Maastricht Vuurwerkbom in bank

Op dinsdag werd omstreeks 18.30 uur een zware vuurwerkbom in de nachtkluis van een bankgebouw aan de Dorpstraat in Maastricht gegooid. Ten gevolge hiervan ontstond een fikse rookontwikkeling in het filiaal. Door politie en brandweer werd daarom het pand aan de binnenzijde bekeken. Er ontstond schade aan de nachtkluis.