Gemeente Heumen

27-12-2001

De Verbinding, week 1

Ammoniak-reductie-plan (ARP) goedgekeurd

Op 22 november 2001 heeft de raad het ARP opnieuw vastgesteld. In dit plan staat beschreven aan welke eisen voldaan moet worden om de door een agrarisch bedrijf veroorzaakte ammoniakuitstoot uit te mogen uitbreiden. Het ARP is gebaseerd op de Interimwet Ammoniak en Veehouderij. Dit is een wet gericht op het tegengaan van teveel ammoniakdepositie in relatie tot aangewezen bossen. Het ARP bestaat uit een notitie (waarin wordt beschreven aan welke eisen voldaan moet worden om de door een agrarisch bedrijf veroorzaakte ammoniakuitstoot uit te mogen uitbreiden), een verordening waarbij de voor verzuring gevoelige gebieden worden aangewezen en een kaart waarop de voor verzuring gevoelige gebieden staan aangegeven.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben bij brief van 14 december 2001 medegedeeld dat het ARP is goedgekeurd. Het ARP treedt in werking op de dag volgende op de dag van publicatie.

Het ARP ligt vanaf 3 januari 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebiedszaken van het gemeentehuis op elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en op de maandag ook van 17.00 uur tot 18.30 uur. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2, te Overasselt.