Verbond van verzekeraars

Vijftig procent overcapaciteit voor euro-implementatie

ABZ, ICT-centrum voor de financiële dienstverlening, verwacht dat veel gebruikers op 1 januari 2002 van zijn diensten gebruik zullen maken om de euro-implementatie te testen. Om ieder risico te vermijden, heeft ABZ daarom besloten het transportnet te voorzien van 50 procent overcapaciteit.

In de verzekeringsbranche is afgesproken het zogenaamde Big Bang-scenario te volgen. Dat houdt in dat tot en met 31 december 2001 in guldens wordt gecommuniceerd en vanaf 1 januari 2002 in euros. De dienstverlening van ABZ is klaar voor de euro, maar ABZ is niet in alle gevallen op de hoogte gesteld van de verschillende euromigratiescenarios van de verzekeraars. Om ieder risico te vermijden heeft het ICT-centrum daarom besloten het transportnet te voorzien van 50 procent overcapaciteit. Daarnaast zal ter ondersteuning op 1 januari 2002 de helpdesk via 0900-2255229 bereikbaar zijn.
ABZ wijst eenieder wel op de eigen verantwoordelijkheid in de keten. Er zal rekening moeten worden gehouden met het feit dat de verschillende branchepartijen sterk afhankelijk zijn van elkaar. Om alles in goede banen te leiden zijn de ketens, voorzover mogelijk, allemaal getest. Een voorbeeld daarvan is de succesvolle euroketentest die de POR Euro Conversie Commissie eerder heeft uitgevoerd voor het berichtenverkeer.

Bondig, december 2001