Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 27 december 2001


Onder invloed Sassenheim (D1)
Een 49-jarige man uit Noordwijk is woensdag 26 december op de rijksweg A44 ter hoogte van de afrit tegen de voor hem rijdende auto aangereden en vervolgens doorgereden. De 29-jarige bestuurder uit Sassenheim van deze auto achtervolgde de man en kon hem op de Leidsevaart tegenhouden omdat de motorkap van de Noordwijker omhoog klapte. De man uit Noordwijk verklaarde doorgereden te zijn om verderop een parkeerplaats te zoeken. Hij bleek te veel gedronken te hebben en moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 770 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 9 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal voor beide feiten.

Koffer met geluidsbanden weggenomen Leiden (D4)
Woensdagmiddag 26 december omstreeks 17.30 uur is er een attachekoffer met geluidsbanden van Leidse Kees weggenomen uit een woning aan de Grevenstraat. De zanger kwam net terug van een optreden en was zijn auto aan het uitladen. Hierbij stond de voordeur open. De koffer had hij even in de gang gezet. Toen hij na enkele minuten de koffer uit de gang wilde pakken, was deze verdwenen. De Leidenaar heeft aangifte gedaan.

Woninginbraak Leiden (D4)

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Aangehouden Leiden (D4)
Een attente automobilist heeft maandagavond 24 december iets voor 23:00 uur de politie gebeld om het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder voor hem te melden. De man uit Rijpwetering zag een witte Mercedesbus slordig de rotonde in de Provinciale weg N445 nemen en behalve dat hij regelmatig op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer reed, ging het van erg hard ineens weer zacht en dan weer hard. Door zelf de alarmverlichting maar aan te zetten en achter de man te blijven rijden, heeft de man uit Rijpwetering overige weggebruikers proberen te waarschuwen. Even later sloot een politie-auto zich aan en op de Kortenaerstraat werd de auto gestopt en de 44-jarige bestuurder uit Den Haag aangehouden. De Hagenaar blies 490 ug/l en zal binnenkort voor moeten komen.

Woninginbraken Leiden (D4)
In de avond van Tweede Kerstdag is in drie woningen in de Druivenstraat in Leiden-Zuid ingebroken. Onbekenden wisten aan de achterzijde van de woningen de deur te forceren. Uit één woning werden sieraden gestolen, uit een andere woning audio- en videoapparatuur. De politie heeft de aangifte opgenomen en zal met behulp van technisch onderzoek proberen de daders te achterhalen.

Te veel gedronken Alphen aan den Rijn (D3)
Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd donderdag 27 december rond 3.00 uur gecontroleerd op de De Smethstraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 475 ug/l. de man kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Inbraak in woning Hazerswoude-Dorp (D3)
De politie heeft woensdagavond 26 december rond 20.00 uur twee inwoners van Hazerswoude-Dorp, van 23 en 24 jaar, aangehouden op verdenking van mishandeling en woninginbraak in de Dorpsstraat. Een 30-jarige Hazerswoudenaar had die avond bij de politie gemeld dat hij op de Dorpsstraat door twee mannen van zijn fiets was getrapt. De politie is daarop samen met de Hazerswoudenaar naar de woning van de mannen gegaan. Ze trof één van de mannen met een bloedende hand aan en een videorecorder onder een bed aan. De man zei dat hij het apparaat gevonden had. Hij werd aangehouden. Even later bleek dat er in een woning in de Dorpsstraat een inbraak was gepleegd waarbij onder andere een magnetron en een videorecorder waren gestolen. Even later kon ook de tweede verdachte worden aangehouden.

Illegaal vuurwerk Waddinxveen (D2)
Bij een 41-jarige Waddinxvener is woensdag 26 december in de woning drie kilo verboden vuurwerk aangetroffen. Dit kwam aan het licht bij een onderzoek van het milieuhandhavingsteam van de politie. De verdachte is aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld.

Woninginbraak Haastrecht (D2)
In twee woningen aan de Grote Haven is in de avond van maandag 24 december ingebroken. Men is in de ene woning binnengekomen door een deur open te breken, in de andere is men via een raam binnengekomen Uit de woningen is geld meegenomen. Bij een derde woning aan de Grote haven heeft men geprobeerd binnen te komen door aan de sloten te wrikken. Ook heeft men aan de deur gebeld. Hierop heeft de bewoonster vanachter het raam geroepen dat men moest vertrekken. Mogelijk is men hiervan geschrokken waarna het inbrekersgilde ervandoor is gegaan.

Onder invloed Schoonhoven (D2)
Een 25-jarige Schoonhovenaar is dinsdag 25 december rond 01.20 uur aangehouden op de Edelsmidsdreef wegens rijden onder invloed. Agenten zagen dat de man op het Meester Kesperplein over een betonblok reed en hierna zijn weg vervolgde. Na een korte achtervolging werd de man op de Edelsmiddreef gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse 405 ug/l uitwees. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Ruit van school ingegooid Haastrecht (D2)
Dinsdag 25 december rond 08.20 kreeg de politie de melding van een voorbijganger dat deze zojuist glasgerinkel had gehoord bij een basisschool. Toen de politie poolshoogte ging nemen, bleek een ruit van het schoolgebouw aan de Bredeweg te zijn ingegooid. Uit de school is niets meegenomen.

Controle jachtwet Zevenhuizen/Moordrecht/
Boskoop/Waddinxveen/
Moerkapelle/Reeuwijk (D2)
De politie heeft op 22 december een controle op de jachtwet gehouden in bovengenoemde plaatsen. In Zevenhuizen werd in de polder tussen de Middelweg en de Rottekade een groep van 17 jagers aangetroffen. Allen waren in het bezit van een geldige jachtakte. Aan het Noordeinde waren 9 personen aan het jagen. Ook hier was iedereen in het bezit van de juiste akten, evenals twee jagers op het land aan de Vierde Tochtweg in Moordrecht. In Reeuwijk waren ook twee jagers met de juiste papieren op pad. In Waddinxveen aan de Winterdijk bleken vissers met levend aas te vissen wat bij de wet verboden is. Tevens bleek men niet in het bezit van een sportvisakte en een visvergunning. Hiervoor zijn processen-verbaal opgemaakt.