AVR


AVR groeit verder in België
27 december 2001

Het afval- en milieuconcern AVR- Bedrijven in Rotterdam heeft met de aandeelhouders van twee in België gevestigde bedrijven Containers R. van den Bosch N.V. en All Container Recycling BVBA overeenstemming bereikt over een overname. De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden. De 40 personeelsleden komen in dienst van AVR. De jaaromzet van beide bedrijven bedraagt ca. 10 miljoen euro (BEF 400 miljoen).

Beide bedrijven zijn actief op het gebied van inzameling en verwerking van onder andere bouw- en sloopafval, bedrijfs- en huishoudelijk afval en het gescheiden inzamelen van glas, hout, papier en kunststof. De bedrijven zijn actief in de regio Antwerpen.

Door samenwerkingsverbanden met onder andere Indaver is AVR reeds actief op de Belgische markt. De huidige werkzaamheden bestaan uit de verwerking van tl-buizen, rubber en grondsanering. Deze overnames betekenen een verdere uitbreiding van de activiteiten van AVR in België

Het AVR concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg. Het hoort met een personeelsbestand van circa 2500 medewerkers en een omzet van ruim 444 miljoen euro tot de grootste afval- en milieubedrijven van Nederland.

Deze overnames passen in de groeistrategie van AVR. Het leidt tot een verdere verbreding van de dienstverlening en versterking van de concurrentiepositie van AVR. Vorig jaar verwierf AVR al belangrijke centrumfuncties in West-Brabant door de overname van de Coppensgroep in Bergen op Zoom en Keunen in Venlo.

Om de internationale concurrentie als Nederlands afval- en milieuconcern het hoofd te kunnen bieden, sluit de directie van AVR verdere overnames in de nabije toekomst niet uit. Daarbij wordt ook gekeken naar de Europese markt. Op termijn streeft AVR naar een plaats in de top van de Europese afval-en milieubedrijven.

Profiel AVR-concern
AVR bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven en overheid.

De activiteiten omvatten consultancy, industriële- en maritieme dienstverlening, inzameling, opslag, overslag, transport, alsmede afvalverbranding met energieterugwinning, verwerking van gevaarlijk afval, compostering en recycling van monostromen als onder andere papier, glas en kunststoffen. AVR zorgt ook voor het management en de uitvoering van gemeentelijke reinigingstaken.