RABOBANK NEDERLAND

Rabobank gaat voorlichting ouderen intensiveren

Rabobank Nederland gaat senioren opleiden om gericht voorlichting aan ouderen te kunnen geven omtrent de omgang met geld- en betaalautomaten. De bank wil daarmee de vrees wegnemen bij ouderen die opzien tegen het gebruik van deze automaten.

De Rabobank heeft al veel ervaring met voorlichting aan ouderen. In samenwerking met de gezamenlijke ouderenbonden zijn ongeveer 150 senioren de afgelopen maanden veelvuldig en met succes ingezet om aan hun leeftijdsgenoten informatie te verstrekken over de euro. Deze aanpak is erg succesvol gebleken. In de afgelopen periode hebben er circa 1500 voorlichtingsbijeenkomsten plaatsgevonden die door ruim 60.000 mensen zijn bezocht.
Omdat oudere klanten vaak ook degenen zijn die het gebruik van geld- en betaalautomaten (te) moeilijk vinden, heeft de Rabobank het initiatief genomen om de senioren die de eurovoorlichting aan ouderen hebben verzorgd, te vragen ook voorlichting te gaan geven over het pinnen.
Hiermee speelt de Rabobank tevens in op de in november door de ouderenbonden, de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang en de FNV georganiseerde telefoonactie omtrent de serviceverlening door banken.

Ondanks het feit dat de Rabobank de afgelopen periode al veel voorlichtings- bijeenkomsten en knoppencursussen heeft gehouden is uit de telefoonactie ondermeer gebleken dat er nog steeds ouderen zijn die moeite hebben met pinnen, vooral omdat men niet weet hoe de apparaten werken of ze als onveilig ervaren.. Door middel van de inzet van de senioren wil de Rabobank ouderen vertrouwd maken met de apparatuur.
De bijeenkomsten zullen georganiseerd worden door lokale Rabobanken, plaatselijke ouderenbonden, verenigingen, club- en buurthuizen en bejaarden- en verzorgingstehuizen.

Het organiseren van deze voorlichtingsbijeenkomsten betekent niet dat iederéén bij de Rabobank moet pinnen. De Rabobank handhaaft haar beleid om mensen die niet kúnnen pinnen, tijdens kantooruren de gelegenheid te geven elk gewenst bedrag bij een medewerker op te nemen.