Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP; 13.15 u) Donderdag, 27 december 2001

District Sittard

Sittard, woninginbraak:
In de nacht van 25 op 26 december 2001 heeft in een woning aan de Karel van Egmondstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd woensdagmorgen ontdekt bij het ontwaken van de bewoners. Deze ontdekten dat zij in de nachtelijke uren terwijl zij lagen te slapen ongewenst bezoek hadden gekregen. Een achterdeur van de woning bleek opengebroken te zijn. Ontvreemd werden onder andere identiteitspapieren, bankpasjes, een tegoedbon, een fotocamera en een GSM. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Geleen, woningbrand:

In een woning aan de Oranjelaan te Geleen heeft woensdagmorgen 26 december 2001 omstreeks 11.00 uur een brand plaatsgevonden. De bewoonster had de oven in de keuken aangemaakt maar vergat dat er in de oven een lade met plastic zakken en een doos met schoenpoetsmiddelen stonden. Terwijl de bewoonster elders in de woning bezig was ontstond in de oven brand die vervolgens oversloeg naar de gehele keuken. Toen de bewoonster de brand ontdekte stond de keuken al in brand. De gewaarschuwde brandweer bluste de keukenbrand maar kon niet voorkomen dat de gehele keuken uitbrandde. De rest van de woning liep rook- en roetscahde op. Ook twee belendende percelen liepen rook- en roetschade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft woensdagavond 26 december 2001 tegen een 39 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag woensdagavond omstreeks 21.30 uur een personenauto over de Brugstraat te Sittard rijden. De bestuurder had alleen dat gedeelte van de ruiten vrijgemaakt welke de ruitenwissers voor hem konden doen. Bij een daarop volgende controle van de bestuurder bleek dat deze naar het gebruik van alcohol rook. Ook een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder. Hij werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar hij zij medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan tussen de 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Geleen, brandstichting in shoarmawinkel:
Donderdagmorgen 27 december 2001 heeft een ontploffing plaatsgevonden in een shoarmawinkel gevestigd aan de Groenstraat te Geleen. De voorgevel van de winkel werd door de kracht van de explosief grotendeels weggeblazen.
Een buurtbewoner waarschuwde donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur de brandweer nadat hij een harde knal had gehoord en daarna brand zag in de shoarmawinkel. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. De voorgevel van de shoarmawinkel werd door de kracht van een explosie grotendeels weggeslagen. Een aan de overzijde van de weg geparkeerde personenauto liep schade op doordat deze werd getroffen door rondvliegende glasscherven. Naast de auto werd een lege jerrycan aangetroffen. Een tweede jerrycan werd aan de achterzijde van de shoarmawinkel aangetroffen, terwijl in de shoarmawinkel een sterke benzine lucht werd waargenomen. De politie vermoedt dat er sprake is van een brandstichting. Wat de kracht van de explosie heeft veroorzaakt is nog niet vastgesteld. Een naastgelegen winkel liep rookschade op. De winkel werd door de brandweer gedicht. De politie stelt een onderzoek in.