PERSBERICHT - 27 DECEMBER 2001

Veel reisinformatie in nieuwe publicatie in serie 'te gast in'

Speciale uitgave vertelt alles over Ghana

De nieuwe publicatie 'te gast in Ghana'

Ter gelegenheid van `300 jaar diplomatieke betrekkingen Ghana-Nederland' brengt Informatie Verre Reizen te gast in Ghana uit.

Deze kleurrijke uitgave is niet alleen interessant voor toeristen maar vormt ook voor andere belangstellenden een interessante kennismaking met het heden en verleden van Ghana. De inhoud bestaat uit reisimpressies, achtergrondverhalen en praktische reisinformatie.

Eeuwenlang waren de Hollanders nauw betrokken bij de mensenhandel, vanuit hun hoofdkwartier in Elmina. Tot op de dag van vandaag is deze geschiedenis in dit dorp tastbaar.

Momenteel is Ghana een van de landen waarmee Nederland een langdurige ontwikkelings-relatie onderhoudt. Ook op sportief gebied bestaan er intensieve contacten. Zowel Ajax als Feyenoord heeft enkele jaren geleden een voetbalschool in Ghana geopend.

Ecotoerisme

Ghana mag zich de laatste jaren verheugen op een groeiende belangstelling van toeristen. Daarbij zijn de slavenforten en
-kastelen veruit de belangrijkste toeristische attracties. Een bescheiden, maar snel groeiende tak van toerisme in Ghana is het ecotoerisme.

Impressies

Deze uitgave bevat een aantal impressies van bezoeken aan eco-locaties. Journalist Heerko Dijksterhuis begeeft zich noordwaarts naar Mole National Park, het grootste wildpark van Ghana. Daarnaast bezoekt hij Nzulezo, een idyllisch dorp op palen gelegen in een lagune in het zuidwesten.

Jos Moerkamp onderzoekt in de oostelijk gelegen Volta Region hoe toerisme, natuurbehoud en belangen van lokale gemeenschappen worden verenigd. Frederiek Biemans, die een half jaar in een Ghanees dorpje in de buurt van Kumasi woonde, beschrijft hoe mensen op het Ghanese platteland hun zondag beleven. Daarnaast doet ze op hilarische wijze verslag van haar zendingsdrang. Samen met haar vriendin gaat ze scholen af om `een nieuw geloof' te prediken: dat van veilig vrijen.

Reisinformatie

Behalve reis- en achtergrondverhalen bevat deze uitgave een katern met uitgebreide reisinformatie (o.a. met tips over eten en drinken, muziek, omgangsvormen, vervoer en websites) en een literatuurlijst.

Deze full-colour uitgave over Ghana is samengesteld door Jos Moerkamp, journalist en Ghana-deskundige. Het boekje kwam tot stand met medewerking van SNV/Nederlandse Ontwikkelings- organisatie die betrokken is bij de ontwikkeling van het ecotoerisme in Ghana.

Vakantiebeurs

Te gast in Ghana (1e druk, januari 2002, ISBN 90-76888-19-1) is verkrijgbaar op de Vakantiebeurs in Utrecht (bij de Ghana-stand in hal 11), bij diverse touroperators, boekhandels of door overmaking van ¤ 6,80 op girorekening 23.29.340 t.n.v. Informatie Verre Reizen, Nijmegen o.v.v. Ghana (zie voor overige uitgaven in de serie te gast in www.tegastin.nl)