Consumentenbond

Geldautomaten in loop van 1-1 allemaal in gebruik 27 december 2001

Alle geldautomaten zullen vanaf 12.00 uur 's middags op 1 januari euro's uitgeven. In de eerste uren van het nieuwe jaar kan het zijn dat sommige automaten nog buiten bedrijf zijn.

Vanaf klokslag 00.00 uur op 1 januari kunt u al eurobiljetten uit de muur halen. Echter niet overal, omdat in de loop van de ochtend nog enkele honderden automaten moeten worden omgezet. Dat is om 12.00 uur 's middags afgerond. De helft van alle geldautomaten in Nederland heeft voldoende geldlades om euro's en guldens te bevatten. Deze worden precies om 00.00 uur 's nachts automatisch omgezet en zijn dus gewoon open. Een kwart van de automaten worden op oudjaarsdag met euro's bevoorraad en geven; deze zijn gesloten tot 00.00 uur 's nachts en geven vanaf dat tijdstip eurobiljetten uit. Het laatste kwart van de automaten wordt met euro's bevoorraad vanaf 00.00 uur tot 12.00 uur in de middag en zijn daarna beschikbaar.

De Consumentenbond verwacht geen problemen. De feestvierders kunnen op de lange oudejaarsavond en nacht nog met guldens betalen en de eerste nieuwsgierige consumenten zullen in de loop van 1 januari eurobiljetten gaan pinnen.

Mocht u vanaf 1 januari na 12.00 uur 's middags op problemen stuiten wat betreft de uitgifte van biljetten, dan kunt u die doorgeven op het EuroMeldpunt, ook gratis bereikbaar via 0800-0120.