Gemeente Aalten


27 december 2001

Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering

Diverse keren zijn er de afgelopen tijd publikaties geweest rondom de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering(CAZ). Bij een aantal mensen hebben die tot verwarring en onrust geleid. Tot nu toe was het zo dat de gemeente Aalten en Amicon, ten behoeve van de mensen met een inkomen tot 40000 gulden, de mogelijkheid boden om deel te nemen aan de CAZ. Na goed overleg is met ingang van 1 januari 2002 de overeenkomst t.b.v. de CAZ tussen de gemeente Aalten en Amicon beeïndigd.
Het is de gemeente gelukt om met zorgverzekeraar CZ een goed alternatief te kunnen bieden. Onlangs is huis- aan- huis hierover al het een en ander per brief aan de inwoners van Aalten uiteengezet. Zij die op grond van hun inkomen, 41800 gulden of lager in 2001, in aanmerking komen en die deel willen nemen aan de CAZ bij CZ, moeten daarvoor enkele stappen ondernemen.
Zij zullen zich, indien zij dat wensen, moeten afmelden bij Amicon. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. een afmeldkaartje dat in het CZ-informatiepakket zit.
In goed overleg tussen de gemeente Aalten en Amicon, heeft Amicon uitgesproken geen belemmeringen op te werpen bij het opzeggen van de verzekering.
Als mensen bij Amicon willen blijven, hoeven zij niets te doen, en worden zij ingeschreven voor het Compactpakket en blijven dus verzekerd bij Amicon.

(C) 2001 Gemeente Aalten