Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

TANGOMAGIA IV - INTERNATIONAAL TANGOFESTIVAL IN AMSTERDAM op 27, 28, 29 en 30 december 2001

Het dansen van de Argentijnse tango is reeds jarenlang een internationale aangelegenheid. Wereldwijd worden jaarlijks terugkerende tangofestivals georganiseerd. Ook in Nederland wordt de tango al ruim 15 jaar gedanst, er zijn vele scholen met uitstekende Argentijnse en Nederlandse docenten en een nog steeds groeiend aantal enthousiaste beoefenaars van deze gepassioneerde en zinderende dans. Stichting Zandunga Tangoproductions is in 1998 begonnen met het organiseren van het jaarlijks terugkerende, internationale dans-en muziekfestival voor Argentijnse tango, TANGOMAGIA.

Eind december 2001 zal het vierde TANGOMAGIA-winterfestival plaatsvinden. Door de toenemende belangstelling in ons land voor alles wat te maken heeft met Latijns-Amerika in het algemeen én Argentinië in het bijzonder, mede in verband met het aanstaande huwelijk van onze kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta, verwachten wij dit jaar meer belangstelling bij het publiek en meer deelnemers aan het festival dan ooit.

Gedurende 4 dagen en 4 nachten, op 27, 28, 29 en 30 december 2001, zullen vier wereldberoemde dansparen uit Buenos Aires en een danspaar uit Europa workshops verzorgen en optredens geven, waaronder shows met live orkest op 27 december in theater De Meervaart en op 29 december in de Beurs van Berlage, de lokatie waar in februari 2002 het koninklijk huwelijk zal worden voltrokken. Het wereldwijd bekende orkest Color Tango uit Buenos Aires zal de optredens en de tangosalons muzikaal begeleiden. Ook op 28 december in De Meervaart, en in Theater de Krakeling op 30 december zullen tango-optredens plaatsvinden, terwijl de muziek verzorgd zal worden door de bekende Argentijnse d.j. Diego "El Pájaro" Riemer. Het hotel Golden Tulip Barbizon Palace zal tijdens het festival geheel in tangosfeer worden gebracht, met dagelijks een voor ieder toegankelijk tango-café, een schilderijen-expositie en een speciaal tangodiner.

Wederom worden vele honderden dansers en belangstellenden uit zowel binnen- als buitenland verwacht, en is er elke avond volop gelegenheid om te dansen en te genieten van de muziek van live orkest en d.j.

VIP-arrangementen en Introductiecursus
Voor de openingsavond op 27 december en de avond in de Beurs van Berlage (29/12) zijn er diverse mogelijkheden voor speciale VIP-arrangementen, met name ook geschikt voor (nog) niet-tangodansers (zie bijlage). En ook dit jaar wordt voorafgaande aan het festival een unieke stoomcursus aangeboden voor hen die de Argentijnse tango nog niet beheersen. Wellicht een prachtige kans om zich voor te bereiden voor de komende tangofestiviteiten? Aanvang introductiecursus: 14 december. Voor info arrangementen en stoomcursus: Marijke de Vries, tel. 020-6751440.

Uitgebreide informatie over het festival-programma kunt u vinden op de website: http://www.tangomagia.com

TANGOMAGIA 1998, 1999 en 2000 VOORGAANDE SUCCESVOLLE FESTIVALS In 1998 organiseerde Zandunga Tangoproductions het eerste Nederlandse internationale tangofestival in Amsterdam. Tijdens drie dagen tussen Kerstmis en oud en nieuw gaven de bekendste maestros en maestras uit Buenos Aires workshops Argentijnse tango, en verzorgden optredens op Zandunga's sfeervolle tangosalons, o.a. in Club RoxY. Sindsdien hebben nog twee succesvolle, vierdaagse festivals met bekende tango-orkesten en beroemde Argentijnse dansparen plaatsgevonden. Tijdens de salons werd gedanst door honderden tangodansers waarvan velen uit alle delen van de wereld naar Amsterdam waren gekomen om deel te nemen aan de festivals, met in 1999 twee grote salons in de Escape Venue, die allebei zeer druk bezocht werden en in 2000 o.a. salons in Marcanti Plaza, Club More en Panama waarbij we weer een groter aantal dansers zagen (ca. 1500) en een toenemende belangstelling van de media.

TANGOMAGIA IV wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Fonds, het ThuisKopie Fonds, de regering van Argentinië (secretariaat van Toerisme), het Golden Tulip Barbizon Palace en de Dienst Welzijn Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zandunga Tangoproductions,
020 6751440, Mw. Marijke de Vries of dhr. Sing-Tjoe Yeh, of een bezoek brengen aan onze website: http://www.tangomagia.com