Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 27 december 2001

Reactie VVMC op uitspraken Directie NSR

Naar aanleiding van de uitspraken van Directeur P & O Han Noten in het programma Buitenhof van afgelopen zondag heeft de VVMC aansluitend daarop terughoudend gereageerd middels de pers.

De VVMC heeft echter wel via een schrijven aan de Directeur om tekst en uitleg gevraagd over deze in de ogen van de VVMC niet passende uitspraken.

In de brief aan Dir. P & O van NSR vragen wij om persoonlijk via de media excuses aan te bieden aan het personeel van NSR, en tevens hebben wij gevraagd om op zeer korte termijn de dialoog aan te gaan met een afvaardiging van het Hoofdbestuur van de VVMC.

Wij gaan er voor alsnog vanuit, dat aan deze oproep gehoor wordt gegeven, zodat escalatie naar aanleiding van deze uitspraken wordt voorkomen.
De VVMC zal absoluut niet accepteren dat onze leden door reizigers worden aangesproken als saboteur met alle kwalijke gevolgen die hieruit voortvloeien.

Van de uitkomsten van de gesprekken die door ons gevoerd zullen worden met de Directie van NSR houden wij jullie natuurlijk op de hoogte.

Tot slot wensen wij als Hoofd Bestuur van de VVMC al onze leden en overige medewerkers van NS een rustige jaarwisseling en de beste wensen voor het jaar 2002.

Het Hoofdbestuur.