Politiebericht Eindhoven e.o. 27-12-2001

1e Perbericht 27 december 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man dreigt met mes
Op de Blazerstraat is woensdag om 19.55 uur een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man woont op de Blazerstraat en heeft al enige tijd ruzie met zijn buren. Woensdag had hij de buurman uitgescholden en daarna waren kinderen van de buurman sneeuwballen gaan gooien. Enkele sneeuwballen kwamen tegen de raam van de 50-jarige verdachte. Hij kwam daarna met een mes naar buiten en dreigde daarmee. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na inbraak aangehouden
In een kantoorpand aan de Hertogstraat is donderdag om 1.30 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had boven de voordeur een ruit ingeslagen en was naar binnen gegaan. De politie trof de man in het kantoor aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Een 18-jarige man uit Geldrop is donderdag om 1.40 uur op het Stratumseind aangehouden na een mishandeling van een Eindhovenaar waarvan de leeftijd niet bekend is. De mishandeling gebeurde in een café en de aanleiding is onduidelijk. Het slachtoffer hield er een gebroken neus aan over. De verdachte werd door omstanders aangewezen. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man mishandelt en dreigt met mes
Op de Willemstraat is donderdag om 2.25 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou op de Willemstraat een 30-jarige Eindhovense vrouw geslagen hebben. Dat gebeurde zonder enige aanleiding. Daarna had hij enkele omstanders met een mes bedreigd. De man kon worden aangehouden en de politie zag dat hij iets onder een geparkeerde auto gooide. Dat bleek een mes te zijn. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met een pijnlijke kaak naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling
Op de Christinalaan is donderdag om 3.20 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden na een mishandeling. De verdachte maakte deel uit van een groep van vier mannen die een 21-jarige Helmonder geslagen en geschopt hadden. Dat gebeurde nadat een van de vier mannen de vriendin van het slachtoffer lastig viel. De 21-jarige Helmonder maakte daar opmerkingen over en hij werd daarop door de groep geslagen en geschopt. De gewaarschuwde politie kon een van de verdachten aanhouden. Hij is ingesloten.

Budel: Inbraak
Woensdag tussen 16.30 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat. De achterdeur is opengebroken. De bewoner mist een portemonnee met ongeveer fl. 20,=.

Gemert: Woninginbraak
Woensdag tussen 11.05 en 22.40 uur is ingebroken in een woning aan de Kouter. De ruit van de schuifpui is kapotgemaakt. Uit de woning verdwenen een videorecorder en een gsm.

Beek en Donk: Vrouw van geld beroofd
Een 53-jarige vrouw uit Heesch is woensdag tussen 22.30 en 22.50 uur op de Oude Bemmerstraat beroofd. De vrouw was bij kennissen in Beek en Donk op bezoek en maakte een ommetje. Tijdens deze wandeling werd zij van achter benaderd door twee jongens. Zij trokken haar naar de grond en zochten haar jaszakken na. Daarin zat een portemonnee met fl.
1.500,=. De twee pakten het geld uit de portemonnee en verdwenen daarmee. De lege portemonnee is later in de buurt terug gevonden.

Reusel: Vechtersbaas aangehouden
Op de Wilhelminalaan is donderdag om 3.35 uur een 20-jarige man uit Hapert aangehouden. De man had een 21-jarige man uit Bladel in het gezicht geslagen. De aanleiding van de vechtpartij is niet bekend. De man is voor onderzoek de cel ingegaan. Het slachtoffer had lichte verwondingen in het gezicht.

Valkenswaard: Bromfietser gaat twee keer onderuit tijdens achtervolging
Een politiesurveillance zag donderdagochtend rond 00.50 uur een 17-jarige bromfietser uit Valkenswaard en zijn 19-jarige Eindhovense passagier op de ventweg van de Dommelseweg onderuit gaan. Beiden droegen geen helm. De bestuurder reed meteen hard weg. De passagier bleef achter en kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De bromfietser werd achtervolgd. Tijdens deze achtervolging is hij nog twee keer onderuit gegaan. Bij zijn laatste valpartij op de Kerkweg kon hij aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,65 aan. De bromfiets staat op het politiebureau voor verder onderzoek. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Laan van Diepenvoorde is in de nacht van woensdag op donderdag een computer gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de zijkant van het pand te vernielen.