TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-12-2001

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 28 december
Nederland 2 - 21.50 uur

MARTIN HUISMAN DEELT DE FEESTDAGEN MET ROCHELLE
'Het verhaal achter 'het meisje van Nulde'

Rochelle Rikkers, het zusje van 'het meisje van Nulde', is na ruim een half jaar herenigd met haar vader Martin Huisman en heeft samen met hem kerst gevierd in Dordrecht. Dit keer zonder haar moeder; zij werd vlak voor de kerstdagen gearresteerd als verdachte van moord op haar dochter Rowena Rikkers. In het TROS-programma VERMIST de laatste dagen van een beroerd jaar voor Martin Huisman. De vader van Rowena en Rochelle Rikkers blikt terug en kijkt vooruit naar wat hij verloor en wat hij wil winnen......

Martin, die eind vorig jaar is gescheiden van de moeder van de kinderen, kreeg eind november het gruwelijke bericht dat het meisje dat bij Nulde en Hoek van Holland werd gevonden, zijn 4-jarige dochter Rowena is. Zijn ex-vrouw Wanda en haar vriend Mike J. werden verdacht van moord, maar waren op de vlucht geslagen met medeneming van de 3-jarige Rochelle. Voor Martin het begin van een helse tijd. Waarom moest Rowena dood? Waarom werd het kind zo zwaar verminkt? Kon de moeder, zijn ex-vrouw, bij zo'n gruweldaad betrokken zijn? En waar was zijn jongste, Rochelle?

Direct na de begrafenis van Rowena schakelde Martin TROS VERMIST in. Hij wilde zelf actie ondernemen en op zoek gaan in Spanje. Daar waren zijn ex en haar vriend voor het laatst gesignaleerd. Nog geen 24 uur na aankomst in Spanje werd het gezochte tweetal gearresteerd en Rochelle in veiligheid gebracht. Meer dan een week lang trok het VERMIST-team op met Martin Huisman, belegerd door pers, vechtend voor een bezoek aan zijn dochter, maar ook huilend in de armen van zijn vriend en kapot van verdriet. En uiteindelijk is hij terug in zijn woning in Dordrecht, samen met zijn dochter Rochelle!