Natuurhistorisch Museum Maastricht


Herdenking overlijden Rector Cremers Op vrijdag 28 december 2001 is het precies vijftig jaar geleden dat Rector Jos Cremers te Maastricht overleed. Als stichter van het Natuurhistorisch Genootschap en als oprichter van het Natuurhistorisch Museum Maastricht vervulde Rector Cremers een bijzondere rol in de beginjaren van de natuurbescherming en het natuuronderzoek in Limburg.

Deze gebeurtenis zullen wij in de namiddag van 28 december herdenken met een bijeenkomst in het museum en met een bezoek aan zijn recent gerestaureerde grafmonument op de Algemene Begraafplaats aan de Tongerseweg te Maastricht.

Het Programma start om 14.00 uur met een ontvangst in het museum aan het De Bosquetplein. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan het graf van Rector Cremers op de Algemene Begraafplaats aan de Tongerseweg 292. Vervolgens wordt er voor de liefhebbers een kleine rondleiding verzorgd door de zalen van het Natuurhistorisch Museum.

In verband met de organisatie (waaronder vervoer tussen museum en begraafplaats) is aanmelding voor het bijwonen van deze bijeenkomst noodzakelijk. Dat kan via email of per telefoon bij de receptie van het museum: (043-3505490).