Verbond van verzekeraars

PIV presenteert plannen 2002

Het jaar 2002 zal het beste PIV-jaar (tot dusver) worden. Dat verzekerde directeur Theo Kremer van de Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV) tijdens de deelnemersvergadering op 4 december. Met de introductie van een nieuwe website, diverse studiedagen en de PIV-Jaarconferentie belooft 2002 opnieuw een jaar te worden waarin het PIV veel activiteiten ontplooit op het gebied van research, beleidsadvisering, studiedagen en kennisuitwisseling, aldus Kremer.

Tijdens de deelnemersvergadering werden de plannen voor het komend jaar uiteengezet. Ook in 2002 zal het PIV veel energie steken in het optimaliseren van de behandeling van personenschade. In het kader van een betere informatievoorziening introduceert het PIV in de loop van het komend jaar een nieuwe uitgebreide website met nieuws en achtergronden over personenschade. Op de site, die uitsluitend voor PIV-deelnemers toegankelijk is, kan men tevens de personenschadebibliotheek van Kluwer en bronnen van het PIV raadplegen.
Naast diverse studiedagen, start in september de tweede jaargang van de PIV-opleiding voor de gevorderde personenschadebehandelaar. In deze opleiding krijgt de cursist door het behandelen van praktijkgevallen voor wat betreft vaardigheden en vakkennis een verdieping aangeboden in de materie rond personenschade. Voorts staat op 22 maart de PIV-Jaarconferentie met het thema Schadevergoeding: een zak geld of meer? op het programma, waarbij verzekeraars en andere marktpartijen met elkaar van gedachten kunnen wisselen.
Verder blijft het PIV actief bezig met projecten die moeten leiden tot verbeteringen in het schaderegelingstraject. Tot die projecten behoren onder meer buitengerechtelijke kosten, het blijven stimuleren van de activiteiten van het Nationaal Platform Personenschade (NPP) en het opzetten van een denktank whiplash. Bijzondere aandacht zal uitgaan naar de steeds terugkomende vraag hoe moet worden omgegaan met negatieve publiciteit in de media. Mevrouw L. Erwich, communicatie-adviseur bij Rosslin, gaf hierover tijdens de deelnemersvergadering een aftrap. Een andere bijzondere gast tijdens de jaarvergadering was dr. P. Ulenbelt, directeur van het Bureau Beroepsziekten FNV, die de doelstellingen van het bureau uiteenzette. Om werkgevers bewust te maken van de impact en gevolgen van beroepsziekten gaat het bureau actief werknemers werven die slachtoffer zijn van een beroepsziekte. Ulenbelt gaf aan dat het bureau de werkgever zoveel mogelijk aansprakelijk zal stellen om hem op die manier te dwingen de nodige preventiemaatregelen te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het PIV via het e-mailadres: piv@verzekeraars.nl.

Bondig, december 2001