Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 28 december 2001
10:26 vrijdag 28 december 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

T HAANTJE
Doorrijder opgepakt
Dondermiddag tegen 16.00 uur kreeg de politie een melding dat er in t Haantje twee vluchtheuvelpaaltjes waren omgereden, en dat de veroorzaker was doorgereden. Getuigen hadden het kenteken opgenomen. Bovendien liep er een oliespoor richting Klijndijk. Even later trof de politie de dader aan; zijn auto had de geest gegeven. De bestuurder, een 80-jarige man uit De Bilt, werd aangehouden, en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien voor het doorrijden na een ongeval, een verkeersmisdrijf.

ASSEN
Ongeval met letsel
Donderdagmiddag rond 17.00 uur is een 33-jarige vrouw uit Assen gewond geraakt bij een aanrijding op de Vaart. Op de kruising met de Gymnasiumstraat kreeg zij in haar auto geen voorrang van een 46-jarige automobilist uit Bovensmilde. De vrouw liep bij deze botsing mogelijk nekletsel op, waarop werd besloten het dak van haar auto te verwijderen. Ze is voor onderzoek naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

EEN
Ongeval met beknelling
Donderdagavond omstreeks 18.15 uur is een 39-jarige man uit Grijpskerk gewond geraakt nadat hij met zijn auto van de Schansweg was geraakt. Hij reed richting Een-West en kwam daar in de berm. Daarna raakte hij de controle over de auto kwijt, sloeg over de kop en raakte een boom. De auto bleef op de kop half in de sloot liggen. De brandweer van Noordenveld heeft de bestuurder uit de auto gehaald, in samenwerking met het traumateam. Hij is vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht. Bij het ongeval liep de man letsel op aan zijn heup, been, en zijn borst.

HAVELTE
Ongeval met letsel
Donderdagavond tegen 19.45 uur is een 18-jarige vrouw uit Meppel gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A32. Ze reed met haar auto richting Meppel, en raakte de controle over de auto kwijt nadat ze rechts in de berm was gekomen. De auto sloeg over de kop en kwam tegen de middengeleiding tot stilstand. Met een pijnlijke rug en enk is ze per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.

ASSEN
Woninginbraken
Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Vreebergen. De 60-jarige bewoner merkte dat de dader via een tuindeur was binnengekomen. Het is nog niet bekend of er iets is gestolen. Ook het schuurtje achter de woning is opengebroken. Daaruit is een heggenschaar gestolen.
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Beilerstraat. De 83-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat de woning was doorzocht. Uit de woning is geld gestolen, en er zijn sieraden weg.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe