Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-12-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 28 december 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: agressieve winkeldieven
Donderdagmiddag moest de politie bewakingspersoneel van een winkel aan de Herestraat in Groningen te hulp schieten omdat twee betrapte winkeldieven bijzonder agressief waren. Het ging om een echtpaar uit Assen die scheerspullen en after-shave had ontvreemd uit de winkel. Toen de vrouw (37) daarop werd aangesproken ging ze door het lint. Haar man (51) bemoeide zich er ook meteen mee, waarbij hij het bewakingspersoneel wilde slaan. Vervolgens ontstond er een opstootje voor de winkel waarbij de man door enkele bewakers met moeite in bedwang kon worden gehouden. De politie nam het echtpaar van het bewakingspersoneel over en bracht het tweetal over naar het politiebureau. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: autobranden
De brandweer heeft donderdagnacht twee autobranden geblust. Het ging om twee personenautos, die respectievelijk op de Jennerstraat en de Expositielaan stonden geparkeerd. Beide autos moeten als verloren worden beschouwd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vechtjassen aangehouden
De politie heeft donderdagnacht drie Stadjers (20, 21 en 21) aangehouden die in de Gelkingestraat enkele voorbijgangers zonder duidelijke aanleiding hadden mishandeld. Daarbij liep een van de slachtoffers (23) uit Rotterdam kneuzingen op aan zijn hoofd. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Muntendam: ramen van school ingegooid
De gemeente heeft donderdag aangifte gedaan van vernielingen aan de school aan de Troelstralaan in Muntendam. Onder meer zijn er vijf ramen vernield. De totale schade is bijna 1000 gulden.

Delfzijl: alcomobilist
Een 69-jarige automobilist uit Appingedam is donderdagavond op het Zwet in Delfzijl betrapt bij het rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek dat hij ongeveer 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg rijverbod en een proces-verbaal.

Stadskanaal: 16-jarige Utrechtenaar leent auto van moeder Een 16-jarige Utrechtenaar is donderdagavond op de Hoveniersweg in Stadskanaal tegen de lamp gelopen, toen hij ietwat vreemd door de bocht reed in de Mercedes van zijn moeder. Surveillerende agenten merkten dit rijgedrag op en controleerde daarna de knaap. Toen werd duidelijk dat het om een 16-jarige knaap ging die met zijn evenoude vriend aan het toeren was. De auto is gestald achter het politiebureau. De 16-jarige knaap kreeg een proces-verbaal. Zijn moeder is ingelicht en zal de auto weer ophalen.

Beerta: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 36-jarige alcomobilist uit Beerta veroorzaakte donderdagavond op de Veenweg in zijn woonplaats schade aan een andere geparkeerd staande auto en reed daarna door. Hij werd kort daarna aangehouden door een getuige die de man vasthield tot de komst van de politie. Deze nam de man mee voor nader onderzoek. Daarbij bleek dat hij ongeveer 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De beide autos liepen flinke schade op tengevolge van de botsing.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)