Politiebericht Flevoland: Gehele regio 28-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06 - 2277 9361

Overval supermarkt Lelycenter
LELYSTAD - In een AH-supermarkt aan de Passage in het Lelycenter vond donderdagavond omstreeks 18.15 uur een gewapende overval plaats. Volgens getuigen waren er drie overvallers, waarvan twee met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, de winkel binnengekomen. De verdachten droegen bivakmutsen en gingen er na de overval te voet met een onbekende buit vandoor. Twee kassieres en drie klanten, die ten tijde van de overval in de zaak aanwezig waren, bleven ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen van de overval contact op te nemen met het politiebureau (tel. 0320-211000).

Schietpartij
ALMERE - Afgelopen nacht heeft op de Grote Markt een schietpartij plaatsgevonden. Volgens getuigen schoten twee onbekende daders vanuit een auto en / of een personenbusje vanaf de hoek Grote Markt / Hoekmanstraat op een man die op het plein liep. De politie heeft op de markt een aantal hulzen gevonden en heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding onder invloed
ALMERE - Op de Oosterdreef is donderdagavond een 48-jarige automobilist uit Almere aangehouden na een aanrijding. De man reed op de rotonde Noorderdreef / Oosterdreef / Westerdreef en kwam in botsing met een andere automobilist die via de rotonde van de Oosterdreef naar de Westerdreef wilde rijden. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Bij controle bleek de verdachte onder invloed te verkeren. Bovendien had de man een rij-ontzegging, omdat hij vier weken geleden eveneens onder invloed in de auto reed. Tijdens de blaastest blies hij 1170 ug/l (2,7 promille). De man is aangehouden voor verhoor en zijn auto is in beslag genomen.

LELYSTAD - Een 53-jarige automobilist uit Lelystad is donderdagavond aangehouden op de Voorstraat nadat hij een dienstauto van de politie had aangereden. Niemand raakte gewond. Bij de blaastest blies de man 660 ug/l (1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
DRONTEN - Afgelopen nacht is een 46-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden op de Havenkade tijdens een controle. De man blies 580 ug/l (1.35 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD - Een 33-jarige automobilist uit Lelystad is vanmorgen vroeg aangehouden op de Lagune wegens rijden onder invloed. De man trok de aandacht van surveillerende agenten omdat zijn kofferbak open stond tijdens het rijden. Bij de blaastest aan het bureau blies de man 225 ug/l (0,5 promille). Hij kreeg een rijverbod van een uur en is naar huis gebracht.