Politiebericht Eindhoven e.o. 28-12-2001

1e persbericht 28 december 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Overval op benzinestation
Donderdagavond rond 18 50 uur hebben twee mannen op de Bisschop Bekkerslaan een overval op een benzinestation gepleegd. De mannen bedreigden het personeelslid met een vuistvuurwapen. Een van hen deed een greep in de kassa. De twee overvallers verdwenen met een onbekend geldbedrag. Zij staken de straat over en liepen naar het industrieterreintje aan de andere kant van de weg. Een dader droeg een bivakmuts, een legerkleurige jas en een donkere broek. Hij was ongeveer 1.80 m lang en had een normaal postuur. De tweede dader droeg een rode pet (cap) en een donkerblauwe driekwart jas, had lang blond haar, lichtgetinte, vlekkerige huid, hij zou 35 tot 40 jaar oud kunnen zijn.

Eindhoven: Alcoholcontrole
Het projectteam Verkeershandhaving heeft donderdag tussen 18.30 en 21.00 uur op de Fuutlaan een alcoholcontrole gehouden. 359 bestuurders moesten een blaastest doen. Een 68-jarige automobilist uit Beek en Donk kreeg een proces-verbaal. Zijn promillage was 1,25.

Eindhoven: Jongens gooien ruit in
Op de Vonderweg zijn donderdag om 21.35 uur twee Eindhovenaren van 17 en 16 jaar oud aangehouden. Zij zouden bij de parkeergarage van de Witte Dame een ruit hebben ingegooid. Een getuige meldde dat aan de politie. Deze kon de twee jongens achterhalen. Zij bekenden de ruit ingegooid te hebben. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man bedreigt vriendin en politie ontdekt hennepkwekerij In een woning aan de Bolestein is donderdag om 23.15 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man, die flink had gedronken, had tijdens een ruzie zijn 37-jarige Eindhovense vriendin met een mes bedreigd. De vrouw was haar woning aan de Bolestein uitgevlucht. De man werd ingesloten. In de woning aan de Bolestein ontdekte de politie op zolder een hennepkwekerij. De 84 planten waren pas geoogst. De vrouw, bewoonster van de woning, deed afstand van de apparatuur, 10 lampen, schakelklokken, pomp enz. De elektriciteit werd afgesloten omdat er illegaal stroom was afgetapt. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fransebaan is donderdag om 23.55 uur een 42-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbrekers gepakt
Op de Kerkstraat is vrijdag om 1.00 uur een 24-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man werd tien minuten eerder door de eigenaar van een horecagelegenheid aan het Stratumseind betrapt bij een inbraak in zijn zaak. De horecazaak was gesloten en toen de eigenaar, een 36-jarige Eindhovenaar, bij zijn zaak kwam zag hij dat de voordeur open stond. Hij ging naar binnen en trof de man uit Veldhoven en een andere man in zijn zaak. Zij hadden plastic zakken met beveiligingscameras in hun hand. De cameras kwamen uit de horecazaak. De twee inbrekers sloegen de eigenaar en op de vlucht. De Veldhovenaar kon in de buurt aangehouden worden. Later, om 6.00 uur, werd de medeverdachte, een 25-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Jan Hofmeyerstraat aangehouden. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De deur van de horecazaak was opengebroken. In de zaak ontstond schade doordat een van de verdachten met zijn ontlasting een muur besmeurd had.

Eindhoven: Man met drugs aangehouden
Bij een horecazaak aan de Dommelstraat is vrijdag om 1.45 uur een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De portier van de zaak ontdekte dat de man acht ampullen met vermoedelijk GHB bij zich had. Hij is voor onderzoek ingesloten. De ampullen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Brandstichter meldt zich
Een 31-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 3.45 uur op het hoofdbureau van politie aan de Mathildelaan aangehouden. De man meldde zich op het bureau omdat hij bij een supermarkt aan de Johannes Buijslaan brand had gesticht. Daar waren inderdaad even daarvoor in het portiek enkele kranten in brand gestoken. Het brandje kon snel geblust worden en er was geen schade. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man dreigt met kapotte fles
Een 27-jarige zwerver is vrijdag om 3.20 uur op het Stationsplein aangehouden. De politie zag dat hij ruzie had met een andere zwerver. De politie suste de ruzie en de 27-jarige man liep weg. Na enkele tientallen meters pakte hij een kapotte fles en liep daarmee op de politiemensen af. De politiemensen konden hem de fles afpakken en hij werd aangehouden. De man is ingesloten.

Helmond: Auto over de kop, bestuurder dronken
Een 33-jarige Helmondse automobilist is donderdag om 20.30 uur op de A270 aangehouden. De man reed met zijn personenauto van Eindhoven naar Helmond en raakte van de weg. Hij reed een lantaarnpaal om en de auto ging over de kop. De auto bleef op zijn dak liggen en passanten hielpen de man uit zijn auto. Hij was niet gewond maar de politie constateerde dat hij gedronken had. Hij blies bijna 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Engelseweg. Er is een ruit vernield en de computer die achter deze ruit stond is meegenomen. De waarde van de computer is ruim fl. 3.000,=.

Heeze: Rijzadels gestolen
Vanuit een schuur achter een woning aan de Strabrechtseheideweg zijn tussen woensdag 13.00 uur en donderdag 15.30 uur vijf rijzadels gestolen. De toegangsdeur is opengebroken. De zadels zijn ruim fl.
2.000,= waard.


Reusel: Eén gewonde bij brand in verzorgingstehuis In een verzorgingstehuis aan de Marialaan is vrijdagochtend rond 6.00 uur brand uitgebroken. De brand ontstond op de benedenverdieping in de kamer van een 69-jarige bewoonster van het verzorgingstehuis. De benedenverdieping werd direct ontruimd. Twaalf bewoners werden hierbij door de brandweer, GGD en de politie uit hun kamers gehaald. Zij werden opgevangen door medewerkers van het verzorgingstehuis. De brandweer had de brand binnen een kwartier onder controle. De kamer van de vrouw liep behoorlijke schade op. De brand heeft zich niet verder verspreid door het verzorgingstehuis. Wel ontstond een behoorlijke rookontwikkeling. De 69-jarige bewoonster is met ademhalingsproblemen overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. De andere bewoners hebben geen verwondingen opgelopen. In de loop van de ochtend kunnen zij weer terug naar hun kamers. De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandend waxinelichtje. De technische recherche onderzoekt dit nog.

Gemert: Man betrapt bij brandstichting en rijden onder invloed Op de Borretstraat is donderdag om 20.50 uur een 26-jarige man uit Gemert aangehouden. Politiemensen hadden gezien dat de man op het Ridderplein brand stichtte. Hij pakte uit zijn auto een jerrycan met benzine en goot de benzine bij enkele meterkasten op de grond en stak dat in brand. Daarna zette hij de jerrycan weer in de auto en reed weg. De vlammen doofden snel. De man kon op de Borretstraat achterhaald worden. Hij werd aangehouden voor brandstichting, maar hij bleek ook gedronken te hebben. Op het bureau blies hij bijna 0,65 promille. Hiervoor kreeg hij een boete van fl. 410,=. Voor de brandstichting werd hij ingesloten.