Gemeente Breda

28-12-2001

Stadsbussen terug in Boeimeer mede dankzij toezeggingen chauffeurs Per 1 januari rijden de Stadsbussen 4/5 weer hun oude route in Boeimeer. Met ingang van deze datum zal het pendelbusje dat daar tijdelijk het openbaar vervoer verzorgde, worden opgeheven. Tevens zullen er geen bussen meer rijden via de Jacob Catssingel. Lijn 4/5 zal nog wel, tot het moment dat de vernieuwde Irenestraat gereed is, een omleidingroute via de Bernhardsingel moeten volgen. Dit kost de nodige extra tijd die binnen de dienstregeling opgevangen moet worden. De BBA-chauffeurs hebben aangeboden om flexibeler om te gaan met hun pauzes om dit probleem op te vangen.

De BBA is na metingen van de huidige rijtijden en de toezegging van de chauffeurs tot de conclusie gekomen, dat de bussen terug kunnen naar hun vertrouwde route in Boeimeer ondanks de omleidingroute over de Bernhardsingel die zeker nog tot juni 2002 duurt. Er wordt wel een versterkingsbus achter de hand gehouden om te zorgen dat de dienstregeling niet verstoord raakt door te veel vertraagde bussen.

De route van lijn 4/5 is voorlopig Markendaalseweg Fellenoordstraat Gasthuisvelden Bernhardsingel/Weerrijssingel Julianalaan Graaf Hendrik III Plein en Laan Langendijk en verder de route naar Heuvel-Princenhage, voor de richting binnenstad in omgekeerde volgorde.

Breda, 28 december 2001