FNV

A. vd Meulen in Drachten 75 jaar lid
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

Op vrijdag 21 december 2001 is dhr. A. v.d. Meulen gehuldigd voor zijn 75 jarig lidmaatschap. De huldiging vond plaats bij de heer v.d. Meulen thuis, in Wijk- en Zorgencentrum de Wiken te Drachten. Districtsbestuurder van Dijk en Jonkman afdelingsbestuurder van FNV Bondgenoten in Smallingerland feliciteerden de jubilaris en reikten de gouden herinneringsmedaille uit. De heer Draaisma, schoonzoon van de jubilaris was bij de huldiging aanwezig.

Geen gemakkelijk leven
Van der Meulen heeft geen gemakkelijk leven gehad. Op 11 jarige leeftijd ging hij al met zijn broer kruidenierswaren bezorgen. Bittere noodzaak omdat zijn vader was overleden en hij, met zijn moeder en broer eten op plank moesten zien te krijgen. In die tijd was dat geen eenvoudige opgave.

Botermaker
Vanaf zijn 18e jaar heeft de heer v.d. Meulen als botermaker gewerkt. De meeste tijd in Boornbergum. Van der Meulen heeft in zijn werk een manier gevonden om met veel minder afval, de boter te bewerken. De erkenning en geldelijke waardering voor deze vinding, die veel geld uitspaarde, bleef echter uit.

Vechten
Van der Meulen heeft steeds voor zijn loon op moeten komen. Hij moest ook wel eens tegen loonsverlaging vechten. Soms ook moest met stakingsdreiging een loonsverhoging bevochten worden.

Erelid
Ondanks het feit dat de bond het in zijn ogen niet altijd goed deed, is v.d. Meulen steeds lid gebleven. Onlangs heeft hij echter moeten bedanken omdat hij de vakbondsbladen niet meer kon lezen. Hij is nu erelid van de afdeling Smallingerland geworden. Hij bereikte op 22 december de leeftijd van 100 jaar.

Nadere informatie
A.P. van Dijk Bestuurder FNV Bondgenoten
06-51405565

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.