Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-12-2001 Politieberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 28 december 2001

Districten Heerlen en Kerkrade

Brunssum; auto inbeslaggenomen, rijbewijs ingevorderd De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit Heerlen en daarnaast diens auto inbeslaggenomen. De Heerlenaar wordt ervan verdacht vannacht op de Wijenweg in Brunssum met zijn auto tegen een bloembak te zijn gebotst waarna hij is uitgestapt en is weggelopen. De politie trof hem elders in een woning aan alwaar hij dan ook meteen werd aangehouden. Bleek dat hij onder invloed was. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is bij de politie bekend voor meerdere aanrijdingen binnen een jaar alsook is hij bekend terzake het eerder onder invloed besturen van een motorvoertuig en het verlaten van een plaats van aanrijding. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; vals geld
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen in een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade vals geld inbeslaggenomen. Daarbij gaat het om een vals bankbiljet van vijftig gulden. Winkelpersoneel ontdekte het vals geld toen een 25-jarige man uit Landgraaf daarmee afrekende. De verdachte werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en de politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van het valse bankbiljet.
De politie blijft met name winkeliers en de horeca in heel Zuid Limburg waarschuwen alert te blijven bij het aannemen van bankbiljetten en deze goed te controleren op echtheid. De afgelopen tijd duiken in heel Zuid Limburg steeds vaker valse bankbiljetten op van tien, vijfentwintig, vijftig en honderd gulden. Die zijn soms moeilijk te herkennen maar vaak valt het kleurverschil op, valse bankbiljetten zijn vaak fletser van kleur. Ze knisperen niet zoals echte bankbiljetten, bij het betasten van valse biljetten is geen relief aanwezig en ontbreekt een watermerk.

Kerkrade; fikse boetes
De politie heeft een 47-jarige automobilist uit Landgraaf en een 29-jarige automobilist uit Heerlen in het kader van een snelrechtprocedure ieder bekeurd met respectievelijk een boete van fl. 825,- en fl. 410,-. Bleek dat bij controle (afgelopen donderdagmiddag en vannacht) beide automobilisten onder invloed hun autos bestuurden, de automobilist bij controle op de Kerkradesteenweg en de Heerlenaar op de Hamstraat in Kerkrade. Ademanalyse wees uit dat de autmobilist uit Landgraaf ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had en de Heerlenaar 0,8 o/oo. Beide automobilisten kregen daarnaast een rijverbod.

Landgraaf; overvallen
Donderdagavond, omstreeks 21.00 uur vond een overval plaats op een winkel aan de Vivaldipassage in Landgraaf. Een circa 20-jarige man, gemaskerd met een bivakmuts en gewapend met een vuistvuurwapen, kwam de winkel binnen. De overvaller bedreigde het personeel met het vuistvuurwapen en dwong het personeel tot afgifte van geld. Met de buit liep de overvaller de winkel uit en verdween. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.