Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-12-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 28 december 2001

District Sittard

Sittard; aangehouden
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Rosmolenstraat in Sittard van een drietal inzittenden van een auto, bleek dat de auto niet verzekerd is. Daarnaast trof de politie bij nadere controle in de auto allerlei goederen aan, zoals bestek, schoenen en riemen waarvan zij vermoedens kreeg dat de spullen in winkels konden zijn gestolen. De drie inzittenden, 24-jarige man uit Appelscha, een 41-jarige man uit Pantin (Fr) en een 33-jarige man uit Sweikhuizen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Alle goederen werden inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst daarvan (vermoedelijk winkels in de Sittardse binnenstad).

Geleen; kelderbrand
Afgelopen donderdagmorgen omstreeks 11.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de van ostadestraat in Geleen. Bleek dat in de kelder van flatwoningen aldaar enkele opgeslagen autobanden in brand waren gestoken. De bandenbrand ging gepaard met nogal flinke rookontwikkeling welke zich door het gehele trappenhuis van het flatgebouw verspreidde. Er is dan ook sprake van enige rook en roetschade. De brandweer heeft de autobanden-brand snel geblust. Als gevolg van deze brand was in de kelder de riolering en een telefoonbekabeling kapotgegaan. De politie vermoedt dat de autobanden zijn aangestoken en stelt een nader onderzoek in.