Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Leidschendam, 28 december 2001

Winkeliers zijn klaar voor de euro

Het PlatformDetailhandel.nl plaatst aanstaande maandag een oproep aan de consument in de grote landelijke en regionale kranten. In een advertentie vragen de gezamenlijke winkeliers van Nederland de consumenten om mee te werken aan een succesvolle introductie van de euro. 'Snel afrekenen heeft u zelf in de hand' is de hoofdboodschap van deze advertentie.

Het PlatformDetailhandel.nl vraagt de consument direct gepast te betalen aan de kassa, bij voorkeur met euro's en adviseert de consument om overgebleven guldens naar de bank te brengen. Dit kan namelijk nog tot 1 april 2002. Tevens vraagt het PlatformDetailhandel.nl de consument een beetje begrip te hebben als de transactie bij de kassa onverhoopt iets langer mocht duren dan gebruikelijk.

Winkeliers zullen de advertentie als poster op het raam van hun winkels plaatsen om de consument nog eens extra om medewerking te vragen.

Het PlatformDetailhandel.nl is een samenwerkingsverband van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland (NWR). De Raad Nederlandse Detailhandel treedt op namens de filiaal- en grootwinkelbedrijven. De Nationale Winkelraad treedt op namens de zelfstandige ondernemers in de detailhandel en het winkelambacht, het zogenaamde midden- en kleinbedrijf. Dit samenwerkingsverband vertegenwoordigt de totale bedrijfstak detailhandel.