Politieberichten Hollands Midden


Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 28 december 2001


Vuurwerk Hillegom (D1)
In een winkelpand waar vandaag, vrijdag 28 december, de verkoop van vuurwerk is gestart is bij controle geconstateerd dat er bijna 3000 kilo vuurwerk opgeslagen ligt. Maximaal mag er 1000 kilo opgeslagen liggen. De eigenaar moet vóór 18.00 uur vandaag het teveel aan vuurwerk door de groothandel laten ophalen. Indien dit niet gebeurt, wordt het vuurwerk in beslag genomen. In de tussentijd is de verkoop stilgelegd. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerk Katwijk (D1)
Twee jonge Katwijkers van 13 en 14 jaar zijn vrijdag 28 december betrapt door de politie terwijl ze vuurwerk afstaken. Het tweetal is doorverwezen naar Buro Halt.

Verdachte verkrachting aangehouden Leiden (D4)
Een 25-jarige man uit Leidschendam is donderdag 27 december aangehouden op verdenking van verkrachting van een 17-jarig meisje uit Leiden op vrijdag 21 december. Eerder berichtte Politie Hollands Midden dat het meisje in de auto zou zijn verkracht. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de verkrachting in een woning in Den Haag plaatsvond. Gebleken is dat verdachte en slachtoffer elkaar kennen. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Vuurwerk Alphen a/d Rijn (D3)
Tijdens een huiszoeking bij een 35-jarige Alphense is een partij vuurwerk van ongeveer 33 kilo met daarbij twee doosjes zwaar vuurwerk aangetroffen. De partij heeft een totale waarde van 3550 gulden. De vrouw heeft verklaard de partij voor eigen gebruik tijdens de jaarwisseling in huis te hebben. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Medicijnen verloren Alphen aan den Rijn
Een Alphense heeft vrijdag 28 december rond half 12 haar medicijnen verloren. Zij nam rond die tijd in het centrum van Alphen de bus naar de wijk Oude Ambacht. Het gaat om een doosje met 84 tabletten hormoonpreparaten vemoston 1-5 mg met daarop de naam apotheek de Herenhof. Vinders worden verzocht de medicijnen bij de politie in te leveren.

Vuurwerkdiefstal Gouda (D2)
Bij een vuurwerkopslag- en verkooppunt aan de Nieuwe Gouwe O.Z., aan de laad- en loskade, is in de nacht van donderdag 27 en vrijdag 28 december vuurwerk gestolen. In totaal ontbreken er 77 pakketten met een gezamenlijke waarde van ruim 4.100 gulden. De diefstal werd rond 07.00 uur vanochtend ontdekt. De eigenaar is vandaag begonnen met de verkoop van het vuurwerk.

Gerold Gouda (D2)
In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 december rond 00.30 uur is een 55-jarige Gouwenaar beroofd. Hij voelde plotseling dat iemand hem van achteren benaderde en in zijn zak voelde. Hij draaide zich om en gaf de zakkenroller, een jongen van ongeveer 15 jaar, een klap, maar deze kon ontkomen. Hij liep in de richting van de Noothoven van Goorstraat weg.
Aanhoudingen Bodegraven/
Nieuwerbrug (D2)
De politie heeft vijf mannelijke verdachten uit Bodegraven (35 en 36 jaar), Nieuwerbrug (46 en 18 jaar) en Waddinxveen (41 jaar) aangehouden op verdenking van illegale vuurwerkopslag en verkoop, verboden wapenbezit en hennepkwekerij. In Nieuwerbrug werden in een woning tijdens een huiszoeking illegaal vuurwerk en wapens aangetroffen. Ook werd in een loods en in een nabij geparkeerde auto illegaal vuurwerk aangetroffen. Tevens werden bij een huiszoeking in Bodegraven illegaal vuurwerk, wapens en munitie en een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal gaat het om 800 kilo vuurwerk waarvan het meeste zwaar, gevaarlijk vuurwerk betreft. Aan wapens zijn er onder andere vuur-, steek- en luchtdrukwapens gevonden. De hennepkwekerij bestond uit ongeveer dertig planten. Tegen het vijftal wordt proces-verbaal opgemaakt en men zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

15 jaar zonder rijbewijs Bergambacht (D2)
Een 64-jarige man uit Bergambacht heeft vrijdag 28 december proces-verbaal gekregen omdat hij zonder rijbewijs reed. Dit gaf hij zelf toe toen hij door agenten werd aangesproken. Bij verdere navraag bleek dat de man al 15 jaar lang geen geldig rijbewijs meer had.