Ministerie van Financien

Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, domein winstbelastingen

Besluit van 11 december 2001, nr. CPP2001/3476M

De directeur-generaal Belastingdienst heeft namens de staatssecretaris van Financiën het volgende besloten.

De Belastingdienst heeft in samenspraak met het landbouwbedrijfsleven de landbouwnormen 2001 voorbereid. Deze normen zijn intussen door mij vastgesteld. Het resultaat is dat voor de meest gangbare kostenposten en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden in de akkerbouw, veehouderij en tuinbouw normbedragen bestaan. Bij het vaststellen van de normen en
normbedragen is gebruik gemaakt van objectieve gegevens van diverse instanties en organisaties.

De normen beogen eenheid in beleid te
bewerkstelligen, gelijkheid van behandeling te bereiken, rechtszekerheid te verschaffen en geschillen tussen belastingplichtigen en de Belastingdienst te voorkomen. Voor de agrarische doelgroep vergemakkelijken de normen voorts het invullen van de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting over het jaar 2001.

De vastgestelde normen en normbedragen gelden voor zowel de Belastingdienst als voor de belastingplichtige ondernemers in de agrarische sector. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag van de vastgestelde normen worden afgeweken. Dit kan zich voordoen indien een belastingplichtige aannemelijk maakt dat de normen, gelet op de specifieke situatie, te hoog zijn vastgesteld.

Publicatie van de normen vindt plaats in een afzonderlijk door de Belastingdienst uit te geven brochure onder de naam "Landelijke landbouwnormen 2001". Deze wordt automatisch toegezonden aan de bij de Belastingdienst bekende belastingadviseurs. De normen worden tevens gepubliceerd op de internetpagina van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl).

Datum inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking m.i.v. 1 januari 2001.

| In Favorieten plaatsen | Stuur dit door