Politiebericht Eindhoven e.o. 28-12-2001
2e Persbericht vrijdag 28 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen donderdagmiddag 17.00 en vrijdagmiddag 14.15 uur is vanaf de Jongemastate een rode personenauto, Opel Corsa, kenteken FB-GZ-87, gestolen.

Deurne: Jongen bekent zes brandstichtingen
Een 18-jarige jongen uit Deurne heeft in de afgelopen week zes brandstichtingen bekend. De jongen kon geen verklaring geven waarom hij de branden stichtte. De branden die hij bekende vonden plaats op 28 september toen op de Stadhoudersweg bij een taxibedrijf een taxibus werd aangestoken. Op 29 september ging bij hetzelfde bedrijf een taxi die in de wasplaats stond in brand. Behalve de taxi werd ook de wasplaats flink beschadigd. Op 1 oktober ging bij hetzelfde bedrijf een taxibus in brand. Op 19 november werd brand gesticht bij een kantoor aan de Lage Kerk. De brand zette niet door en alleen een deur werd geblakerd. Op 1 december brandde op de Leembaan een automaterialenhandel uit. Schade ongeveer een miljoen gulden. Tenslotte werd op 17 december weer een taxi in de wasplaats bij het bedrijf aan de Stadhoudersweg in brand gestoken. Ook nu liep de inmiddels herstelde wasplaats weer schade op. De politie van Deurne-Asten-Someren had inmiddels een team van acht rechercheurs samengesteld die de branden onderzocht. Door een aantal feiten en omstandigheden kwam de verdenking van de branden op de 18-jarige jongen te liggen. Vorige week werd hij aangehouden en gaandeweg de verhoren bekende hij de branden gesticht te hebben. De schade bij het taxibedrijf loopt in de tonnen. De jongen is donderdag in de strafraadkamer van de rechtbank geweest. De raadkamer heeft de gevangenhouding voor 30 dagen bevolen.

Deurne: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 22.30 en vrijdagmorgen 4.15 uur is vanaf de Rietgors een witte personenauto, Mercedes Benz 190D, kenteken DB-NL-47, gestolen.

Deurne: Inbraak in een bedrijf
Tussen donderdagmiddag 17.45 en vrijdagmorgen 6.50 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Dubloen. Aan de voorzijde is een ruit vernield. Uit het pand is een computer met monitor gestolen.

Geldrop: Inbraak
In de afgelopen week is ingebroken in twee kamers van een studentenhuis aan de Jan Carstenszweg. De centrale toegangsdeur is opengebroken en binnen zijn de kamerdeuren opengebroken. Uit een van de kamers is een computer met printer en scanner en een stereotoren gestolen. Uit de andere kamer, waarvan de bewoner op vakantie is, is waarschijnlijk een televisietoestel en een videorecorder gestolen. De computer met toebehoren is ongeveer fl. 3.000,= waard. De inbraak is vrijdagmorgen ontdekt.

Oirschot: Diefstal auto
Vrijdag rond 12.05 uur is vanaf een oprit van een woning aan de Boterwijksestraat een grijze personenauto, Toyota Landcruiser, kenteken HG-PH-47, gestolen. De auto was niet afge-sloten en de sleutels bevonden zich in het contactslot.

Veldhoven: Controle vuurwerkverkooppunten
Vandaag zijn in Veldhoven vijf vuurwerkverkooppunten gecontroleerd. Op het vuurwerkver-kooppunt aan de Provincialeweg bleek dat er 488 kg vuurwerk was opgeslagen in plaats van de toegestane hoeveelheid van 250 kg. Het overtollig vuurwerk is afgevoerd. Tegen de ver-dachte is proces-verbaal opgemaakt. De overige vier verkooppunten voldeden aan de ver-gunningsvoorschriften.

Valkenswaard: Pinokkio gestolen
Vanuit de voortuin van een woning aan het Franciscusdal is in de nacht van donderdag op vrijdag een houten beeld gestolen. Het beeld stelt een zittende Pinokkio voor. Het beeld is ongeveer 70 cm hoog.