Gemeente Papendrecht

Laatste update: 28.12.2001 Belastingverordeningen 2002.
Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat de gemeenteraad van Papendrecht in zijn vergadering van 20 december 2001 heeft besloten tot vaststelling van de verordeningen 2002. Het gaat om de volgende veroredeningen:
Afvalstoffenheffing;
Brandweerrechten;
Gebruik gemeentegrond;
Hondenbelasting;
Kadegeld;
Leges;
Lijkbezorgingsrechten;
Marktgelden;
Museum voor moderne kunst - collectie "De Rietgors"; Onroerende-zaakbelastingen;
Overige sportaccommodaties;
Parkeerbelastingen;
Reinigingsrechten;
Rioolrechten;
Woonwagenrechten;
Zwemgelden.De meeste tarieven zijn ten opzichte van het jaar 2001 met 4% verhoogd (dit is het verwachte inflatiepercentage en heeft dus niet te maken met de komst van de euro). De tarieven van de volgende heffingen zijn met een afwijkend percentage gewijzigd:
- Afvalstoffenheffing (huisvuil): het tarief is gehandhaafd op het niveau 2001, te weten ¤ 182,40 per woning per jaar;
- Reinigingsrechten (bedrijfsafval): de tarieven zijn gehandhaafd op het niveau 2001;

- Onroerende-zaakbelastingen: de tarieven zijn verhoogd met 16% en als volgt vastgesteld (per ¤ 2.268,- economische waarde):
- woningen: eigenaren ¤ 2,62, gebruikers ¤ 2,11;
- niet-woningen: eigenaren ¤ 3,40, gebruikers ¤ 2,74.
- Rioolrecht: het tarief is verhoogd met 7,3% tot ¤ 100,-;
- Leges bouwvergunningen: de tarieven zijn verhoogd met 10%;
- Lijkbezorgingsrechten: de tarieven zijn verhoogd met 20%.De ingangsdatum voor de heffing van de nieuwe tarieven is 1 januari 2001. De verordeningen zijn sinds 21 december jl. opgenomen in het register Gemeentelijke verordeningen. Dit register ligt voor een ieder kosteloos ter inzage in de burgerleeskamer van het raadhuis, Markt 22 te Papendrecht.
Aanvraag bouwvergunning Karel Doormanlaan
Vanaf vrijdag 28 december 2001 t/m donderdag 24 januari 2002 ligt voor een ieder op het gemeentehuis bij de afdeling Publiekszaken (gemeentewinkel) ter inzage een aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een blokhut voor de woning Karel Doormanlaan 12.Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middenpolder, maar omdat het in overeenstemming is met de toekomstige herziening van het bestemmingsplan is ons college voornemens om (op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanvoorschriften. Tevens houdt dit voornemen in om voor voornoemd bouwplan bouwvergunning te verlenen.
Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken bij ons college.


- Op 21 november 2001 voor het plaatsen van een dakkapel op het achterdakvlak van de woning Weidemolen 18;


- Op 19 december 2001 voor het plaatsen van in totaal vier betonnen ondergrondse bergbezinkbassins in het rioleringsstelsel. De lokaties zijn: in de groenstrook ten oosten van het parkeerterrein aan de Van der Palmstraat, ten westen van de westelijke rijbaan van de Kennedylaan, onder het parkeerterrein in de P.J. Oudstraat ter hoogte van huisnummer 164 t/m 322 en in de groenstrook tussen het voetpad langs de Vondellaan en de watergang.