Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 29 december 2001
11:07 zaterdag 29 december 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875
(Na 17.00 uur neemt Bert Visser het piket over)

KLAZIENAVEEN
Automobilist overleden
Vrijdagmiddag rond 13.00 uur is een 68-jarige man uit Klazienaveen onwel geworden, terwijl hij met zijn auto over de Hillegondabrug reed. Hij reed vervolgens de kruising over met het Van Echtenskanaal NZ. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto. Ondanks reanimatie door ter plekke gekomen politie- en ambulancepersoneel, is de man ter plekke overleden.

EMMEN
Te hoog beladen vrachtauto raakt verkeerslichten en borden Vrijdagavond omstreeks 19.30 uur reed een 53-jarige man uit Middelburg met zijn vrachtwagencombinatie over de Rondweg. De lading, bestaand uit strobalen, bleek te hoog te zijn opgestapeld, waardoor op de kruising met de Phileas Foggstraat de verkeerslichtinstallatie werd geraakt. Daardoor kwam een groot aantal strobalen op de rijbaan terecht. Om de zaak op te ruimen is de rijbaan ter plekke een tijdje afgezet. Ook bleek dat op de twee kruisingen ervoor, bij de verbindingsweg Emmen-Klazienaveen, en bij de Meerdijk, verkeerslichtinstallaties en borden waren geraakt. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROEKHUIZEN
Bromfietser gewond bij ongeval
Vrijdagnacht tegen 5.30 uur is een 22-jarige bromfietser uit Koekange onderuit gegaan op Broekhuizen. Daarbij botste hij tegen een boom, en brak zijn linkerenkel. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.

ALCOHOL IN HET VERKEER
PATERSWOLDE
Vrijdagnacht tegen 1.15 uur reed een 30-jarige man uit Groningen met zijn auto over de Boterdijk. Bij controle blies hij 260, wat hem een boete opleverde van 410 gulden.
EMMEN
Vrijdagnacht rond 1.45 uur haalde de politie een 27-jarige Emmenaar met zijn auto van de Weerdingerstraat. Hij blies bij de ademtest 390, en ontving een snelrechtdagvaarding.
Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur miste een 43-jarige automobilist uit Almelo de bocht in de Tweede Bokslootweg, nabij het AKU-kanaal. De man bleek stevig te hebben gedronken. Omdat een blaastest niet lukte is een bloedproef genomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. ASSEN
Vrijdagnacht omstreeks 2.45 uur reed een 31-jarige automobilist uit deze plaats over de Jan Palachweg. Bij controle blies hij 305, wat hem een dagvaarding opleverde.
DIEVER
Vrijdagnacht rond 4.45 uur reed een 24-jarige man uit Diever met zijn auto over de Kruisstraat. Ook hij bleek te hebben gedronken. De ademtest gaf als uitslag 250, normaal gesproken goed voor een boete van 410 gulden. Dit keer echter niet, omdat het niet de eerste keer was voor hem. Daarom kreeg deze bestuurder een snelrechtdagvaarding.

DONDEREN
Woninginbraken
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Bunnerweg. De dader kwam binnen door een raampje naast de deur te vernielen, waarna de deur kon worden geopend. Uit de woning werd een GSM gestolen, en twee fotocameras.
Aan de Vriezerweg werd bij een inbraak een geldbedrag gestolen. Hier kwam de dader binnen door een slaapkamerraam te vernielen en naar binnen te klimmen.

ASSEN
Snelkraak
Vrijdagnacht tegen 3.45 uur is ingebroken in een supermarkt in de Neptunuspassage. Om binnen te komen werden twee ramen ingeslagen.Uit de winkel verdween een hoeveelheid rookartikelen.

MEPPEL
Brievenbus opgeblazen
Vrijdagnacht rond 0.30 uur is een brievenbus aan het Noordeinde opgeblazen met vuurwerk. De politie heeft de post uit de bus veilig gesteld en bij het postkantoor afgeleverd.

ASSEN
Discotheek ontruimd na vechtpartij
Vrijdagnacht rond 3.45 uur riep de bedrijfsleiding van een discotheek aan de Brinkstraat de hulp van de politie in na een vechtpartij in de zaak. Twee groepen bezoekers vlogen elkaar voortdurend in de haren. In overleg werd besloten de zaak te ontruimen. De ontruiming, in goede samenwerking tussen medewerkers van de discotheek en de politie, verliep verder rustig. De meeste van de enkele honderden bezoekers werkten hieraan goed mee. Enkele opstootjes buiten werden in de kiem gesmoord, mede door de aanwezigheid van enkele diensthonden. Een 17-jarige jongeman, zonder vast adres in Nederland, werd aangehouden nadat hij zich niet wilde laten verwijderen en zich ging verzetten. De aanstichters van de problemen kunnen een toegangsverbod tegemoet zien.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe