Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Met Paard & Rijtuig op de lange jacht

29/12/2001

Overpelt, België, 29 december 2001
Onze fotograaf vergezelde een groep Franse jagers te paard in de bossen rond Compiègne. Er werd met een meute honden op herten gejaagd, maar wij spitsten vooral de oren naar het geluid van de jachthoorns. Vanwaar komt het hoorngeschal en waarom werd en wordt dit instrument oorspronkelijk gebruikt? Onze reportage met prachtige jachtfoto's maakt u op dit gebied wijzer.
Verder maakten wij in Deauville, ook in Frankrijk, voor u een verslag van de internationale traditiewedstrijd in deze mondaine badplaats aan de "Atlantique".
Mensen van bij ons vindt u terug in het portret van Mijnheer en Mevrouw Chrono, een echtpaar dat iedere wedstrijdmenner in België kent.
Ook onze bijdrage over de etymologie van de benamingen van West-Europese rijtuigen, wordt verdergezet met een nieuwe aflevering. Onze onnavolgbare reeks "Koets in een kader", artikels over de geschiedenis van rijtuigen, krijgt een vervolg met het eerste deel van "Tweewielers in België".
In dit nummer vindt u eveneens een interessante voorstelling van de vijf winnaars van de Paard & Rijtuig Driving Cup 2001. Het decembernummer van Paard & Rijtuig sluit af met enkele opmerkelijke foto's die het menjaar 2001 kleurden. Maar vooraleer u daaraan toe bent, wachten u zes volle pagina's met groot en klein mennieuws in de marge nder de rubriek "Kort Ingespannen".

De redactie van Paard & Rijtuig wenst u samen met onze beste wensen voor het nieuwe jaar, veel leesgenot met dit winterse decembernummer.

Noteer ook dat er nog enkele exemplaren van de unieke Paard & Rijtuig kalender 2002 verkrijgbaar zijn. U kunt deze prachtkalender rechtstreeks bestellen door overmaking van 16 euro op ondervermelde rekening. Na ontvangst van uw betaling zenden wij meteen een kalender naar u toe.

Paard & Rijtuig Magazine wordt uitsluitend via abonnement verdeeld. Een jaarabonnement op dit tweemaandelijkse tijdschrift kost 30 euro voor abonnees in België en 35 euro voor abonnees elders in Europa. Uw jaarabonnement begint automatisch te lopen vanaf ontvangst van uw betaling op één van ondervermelde rekeningen.
U kunt vanuit Nederland losse nummers bestellen door overmaking van 6,00 euro op bankrek. nr. 64.2065 934 bij Fortis Bank Maastricht. Voor België: 5,00 euro per los nummer, te storten op bankrek. nr. 850-8148254-58.

Meer info te verkrijgen bij:
Paard & Rijtuig Magazine
Leopoldlaan 1,
B-3900 Overpelt
België
Tel. +32 (0)11/66 41 04
Fax +32 (0)11/64 53 73
E-mail:

paardrijtuig@pi.be