Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-12-2001 Politiebericht district Maastricht
Zaterdag 29 december 2001

Maastricht - Rijden onder invloed

Vrijdagavond, omstreeks 19.00 uur werd op de Via Regia een 52 jarige automobilist uit Maastricht gecontroleerd. De man trok de aandacht van de patrouille omdat hij met hoge snelheid reed en kort op de voor hem rijdende auto`s reed. De automobilist gedroeg zich zeer recalcitrant en beledigde de agenten. De man bleek een promillage van 0.7 o/oo te hebben. Hiervoor kreeg hij een schikking van 410 gulden. Tevens werd een proces verbaal opgemaakte ter zake belediging.

Omstreeks 21.30 uur werd op het Volksplein een automobilist gecontroleerd. Ook hij viel op vanwege zijn rijstijl, hij had namelijk een groot deel van de rijbaan -inclusief fietspad- nodig. Bij controle bleek dat de 46 jarige Maastrichtenaar stevig gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.8 o/oo, bijna viermaal de toegestane hoeveelheid. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt. Bij het onderzoek bleek dat de man zijn riojbewijs al wegens eenzelfde feit was ingevorderd. Ook hiervoor werd proces verbaal opgemaakt.

Maastricht - Brandstichting

Op vrijdagavond omstreeks 19.00 uur gingen in de tuin van een woning in de Stellendaal 6 coniferen van een haag in vlammen op. Volgens een getuigen was de brand door een drietal jongeren gesticht.

Rond middernacht werd in de Scheynersgaard in de tuin van een woning ook een aantal coniferen in brand gestoken. De buren konden de brandende coniferen blussen.

Maastricht - Vals geld

Op de Cabergerweg trachtte een onbekend gebleven persoon af te rekenen met een vals briefje van 100 gulden. Dat gebeurde omstreeks 20.30 uur op vrijdagavond. Na het tanken probeerde de verdachte met het vals biljet te betalen. Het personeelslid ontdekte al snel dat het om een flasificaat ging. Hierop betaalde de verdachte met een ander -echt- biljet van 100 en verliet scheldend het gebouw.

Ook op donderdagavond, omstreeks 20.45 uur werd door een onbekend gebleven persoon met een vals briefje van 100 voor goederen betaald. Dat gebeurde in een zaak gelegen in de Boschstraat in Maastricht.

Maastricht - Aanhoudingen

Op vrijdagavond, omstreeks 21.00 uur, werden op het Vrijthof in Maastricht twee personen aangehouden. Door getuigen werd gemeld dat het voertuig met daarin twee personen al geruime tijd op het Vrijthof stond. Door een passerende patrouille werd het voertuig vervolgens gecontroleerd. Bij de controle sprong een 30 jarige Utrechtenaar plotseling uit de auto. Hij kon na een korte achtervolging in de richting van de Platielstraat worden aangehouden. Bij een onderzoek in de auto werd een breekijzer en ander inbrekerswerktuig aangetroffen. In het koffer van de auto werd in een tas een vuurwapen aangetroffen, alsmede een Cdspeler, 2 GSM`s en twee afstandsbedieningen. Ook werden twee messen en een honkbalknuppel aangetroffen. De Utrechtenaar en de andere inzittende, een 41 jarige inwoner van Maarssen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld.