Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-12-2001 Politiebericht district Heerlen
Zaterdag 29 december 2001

Heerlen - Veel vuurwerkoverlast

Uit vrijwel de gehele regio regende het meldingen bij het Meldcentrum over vuurwerkoverlast. Uit Maastricht en Heerlen kwamen de meeste van de vele tientallen meldingen. In het district Heerlen werden in Hoensbroek, Voerendaal, Brunssum en Heerlen zelf 14 knapen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar in de kraag gevat wegens het afsteken van vuurwerk. Zij gaan allen het HALT-traject in. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Ook in het district Maastricht regende het klachten. Een 16 jarige werd aangehouden die de HALT-procedure ingaat en tegen een 26 jarige man werd proces verbaal opgemaakt.

Op de Bautscherweg in Heerlen werd met een vuurwerkbom de etalage van een winkel vernield. Dat gebeurde rond 1.00 uur zaterdagochtend. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Op de Kerkraderweg in Heerlen werd met vuurwerk het interieur van een telefooncel vernield.

Op de Pallashof in Brunssum werd door jeugdigen een afvalcontainer door middel van vuurwerk in brand gestoken. Dat gebeurde ook in de Parmentierstraat in Heerlen. Hier werd de vernielde afvalcontainer door de bewoner zelf geblust.

In de Limburgiastraat in Heerlen werd de gemeenschappelijke brievenbus van een aantal woningen door middel van vuurwerk vernield. Ook in de Wilhelminastraat in Hoensbroek werd de brievenbus in het trappenhuis van een flat met vuurwerk vernield. In de Brunahildestraat in Brunssum moest een coniferenhaag het ontgelden. Hierin ontstond ten gevolge van vuurwerk brand.

Voerendaal - Inbraak in woning

Vrijdagnamiddag werd ingebroken in een woning gelegen in de Cortenbacherdreef in Voerendaal. Via de garage verkreeg men de toegang. Het hele huis werd doorzocht. Ontvreemd werden enkele sieraden.

Brunssum - Inbraak

Ook een woning gelegen in de Henri Dunantstraat in Brunssum kreeg ongewenst bezoek. Hier werd met geweld de voordeur geforceerd. De hele woning werd doorzocht. De inhoud van laden en kasten werd over de grond gesmeten. Het is nog onduidelijk wat er gestolen is.

Heerlen - Aanhoudingen

Op de Heerenweg in Heerlen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 3.00 uur een 24 jarige Heerlenaar en een 22 jarige man uit Brunssum aangehouden. Het tweetal had even tevoren vanaf het Marktplein in Brunssum een aanhanger met daarin vleeswaren gestolen. Dit was gezien door getuigen die dit meteen bij de eigenaar meldden. Laatstgenoemde zette meteen de achtervolging in doch raakte het voertuig kwijt. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de auto met aanhanger op de Roebroekweg aan. De twee verdachten werden vervolgens op de Heerenweg, nadat zij uit de auto gevlucht waren, aangehouden en over gebracht naar het politiebureau waar zij voor het onderzoek zijn ingesloten.