Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-12-2001 Politiebericht district Sittard
Zaterdag 29 december 2001

Geleen - Inbraak in winkel; dader aangehouden

Zaterdagochtend, omstreeks 5.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een zaak gelegen in de Mauritslaan in Geleen. Door de politie werd aan de voorzijde en aan de achterzijde van de zaak positie ingenomen. Bij een onderzoek in de winkel bleek te zijn ingebroken via het forceren van een raam. Een kassa werd geforceerd en kasten werden doorzocht. In een was/drooghok van een belendend pand werd de 35 jarige verdachte uit Geleen, in het bezit van breekwerktuig, aangetroffen toen hij zich daar voor de politie trachtte te verstoppen. Hij werd in het politiebureau ingesloten.

Sittard - Inbreker aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 3.50 uur, werd een 19 jarige inwoner van Sittard aangehouden. De man werd door de bewoners van in woning gelegen aan de Elsterweg betrapt en vervolgens overmeesterd en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De verdachte had zich via de achterdeur toegang tot de woning verschaft. De bewoners werden wakker van het gestommel.

Sittard - Alcohol en verkeer

Op de Rijksweg Noord in Sittard werd zaterdagochtend omstreeks 3.00 uur een 31 jarige automobilist uit Sittard gecontroleerd. De man viel op omdat hij met draaiende motor stilstond voor de kruising met de Odasingel. Bij de controle bleek dat de man stevig gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.3 0/00. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Sittard - Inbraak in woning

Vrijdag werd ingebroken in een woning gelegen in de Karolingenstraat in Sittard. Men verschafte zich via de tuin toegang en forceerde een achterdeur. Gestolen werd een videocamera, videobanden en een geldbedrag.