Politiebericht Eindhoven e.o. 29-12-2001

1e Persbericht zaterdag 29 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Vrijdagmiddag rond 16.10 uur is op de Hermanus Boexstraat een 21-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar etensresten uit een vuilnisbak haalde. Tevens gooide hij afval op de grond. Verdachte weigerde zijn naam op te geven. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diverse verkeersovertredingen aangehouden Vrijdagavond om 20.30 uur is op de Aalsterweg een 19-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man met zeer hoge snelheid over de Locatellistraat reed. Hij reed daarbij over de rijstrook voor het verkeer dat linksaf de Bayeux-laan in dient te rijden rechtdoor naar de kruising Antoon Coolenlaan Floralaan West - Aalsterweg. De bestuurder reed daar over het sorteervaak voor het linksaf rijdend verkeer rechtdoor. Hierop volgde een korte achtervolging waarbij de snelheid opliep tot ruim 120 km/u. Op de Aalsterweg stopte de bestuurder aan het door hem gegeven stopteken. Bij controle in het voertuig is een ploertendoder aangetroffen en inbeslaggenomen. De man, een militair, is voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond rond 21.45 uur is op het perron van de Nederlandse Spoorwegen aan de Stationshal Noord door een medewerker van de NS een 20-jarige man uit Kollum aange-houden. Bij controle bleek hij zijn treinkaart te hebben vervalst. Verdachte is voor nader onderzoek overgedragen aan de politie en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden Vrijdagavond om 22.30 uur is op de Hans Steenwinkelstraat een 20-jarige man uit Eindho-ven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar in een op 23 december jl. gestolen Opel Kadett reed. Verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebu-reau.

Aalst: Alcohol
Vrijdagavond rond 23.15 uur is op de Burg. Mollaan een 39-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,05 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
Zaterdagmorgen zag een gewaarschuwde politiepatrouille dat een 27-jarige man uit Eindhoven op het Stationsplein goederen uit een winkel wegnam en deze op de grond gooide. De ruit van de winkel was vernield. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Zaterdagmorgen om 3.35 uur is op het Stratumseind een 20-jarige man uit Arendonk aangehouden. Hij voegde zeer onwelvoeglijke taal naar agenten die daar een man aanhiel-den. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen vrijdagmiddag 17.00 en zaterdagmorgen 0.30 uur is vanaf de Fuutlaan een rode personenauto, Ford Mondeo, kenteken NS-GX-38, gestolen.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagmorgen rond 4.40 uur is een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daar-voor had hij in het fietstunneltje van het Fellenoordpad een 23-jarige fietser uit Eindhoven met een mes bedreigd. Hij wilde geld van het slachtoffer. De 23-jarige man zag kans om met zijn gsm de politie te waarschuwen, die verdachte daar aantrof. Het bij verdachte aange-troffen mes is inbeslaggenomen. Verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politie-bureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Vrijdagmiddag rond 15.15 uur zijn in een woning aan de Bolestein twee mannen, 30 en 32 jaar, uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof hen daar in de woning aan. Zij hadden zich de toegang tot de woning verschaft door het vernielen van een grote ruit naast de voordeur. Bij de 30-jarige verdachte is een mes aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmiddag rond 14.45 uur is een 49-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij een aanrijding, met alleen blikschade, veroorzaakt op de kruising Kanaaldijk Zuid-West Eikendreef. Na de aanrijding reed hij door. De gewaarschuwde politie trof de man op de Oostdijk aan. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,90 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Vrijdagavond rond 19.00 uur raakte bij een aanrijding op de Akkerweg een 17-jarige bromfietser uit Mierlo gewond. Hij reed daar komende uit de richting Johanna van Vlaande-renstraat. Ter hoogte van de Ganzewinkel reed hij linksaf en nam daarbij de binnenbocht. Uit de van Ganzewinkel kwam een 20-jarige fietster uit Mierlo die rechtsaf de Akkerweg op fietste. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Diefstal Camper
Vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur is vanaf de Waardstraat een witte Camper, Citroen Pilot, kenteken 16-VF-VX, gestolen.

Helmond: Verdachte bedreiging / vernieling aangehouden Zaterdagmorgen om 3.55 uur is een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had hij in een woning aan de Fresiastraat de 24-jarige bewoner met een mes bedreigd. De verdachte was de woning binnengedrongen na vernieling van een voordeurruit. Na het verlaten van de woning gooide de verdachte de voorruit van de woning in. De gewaarschuw-de politie trof de man op de hoek Boginia Molenstraat aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Inbraak in een woning
Vrijdag tussen 14.15 en 18.10 uur is ingebroken in een woning aan de Kriekelaar. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Onbekend of er goederen zijn weggenomen.