Ingezonden persbericht

BuZz
Zondag 23 december 2001
18.00 - 20.00 uur
NCRV - Radio 3 FM

This Beautiful Mess grote favoriet in Popslag Jaarfinale van NCRV's BuZz op 3FM

De bands This Beautiful Mess, The Sheer en John Wayne Shot Me hebben zich geplaatst voor de Popslag Jaarfinale op zondag 30 december. Dit werd gisteren (zondag) bekendgemaakt in de uitzending van NCRV's BuZz op 3FM. Zij hielden daarmee de bands Zaphod, Portland, Tunnelfist 18 Rabbit en The Flu achter zich. Wyatt trok zich vrijwillig terug uit de Jaarfinale. Het is dit jaar de twaalfde keer dat de Popslag Jaarfinale gespeeld wordt. De Popslag is een traditioneel een voorbode van doorbrekende bands. Voorgaande deelnemers waren bijvoorbeeld inmiddels bekende bands als Bløf, Total Touch en Racoon.

De jury bestond uit Fons Hofmans (programmeur van poppodium Atlantis te Alkmaar), Jan van der Plas (ALOHA/ Rockacademie Tilburg), Helmut Boeijen (OOR/Loladamusica) en Jacco de Greeuw, zanger van Johan - en zelf ooit deelnemer aan de Popslag geweest. De jury was unaniem positief over This Beautiful Mess. Hun nummer 'Clean' eindigde steevast op de eerste of tweede plaats van alle ranglijsten. Ook bij de publieksstemming op buZz.nl heeft deze Rotterdamse Emo-popband van de drie finalisten de meeste punten behaald. Winnaar van de publieksstemming werd de Amsterdamse band Tunnelfist.

Tijdens de Popslag Jaarfinale, die op zondagavond 30 december tussen 19.00 en 20.00 uur live zal worden uitgezonden op 3FM, laten de bands twee eigen nummers horen, en spelen zij een door BuZz opgedragen cover. Dit jaar zal dat de grote Starmaker hit 'Damn I Think I Love You' zijn. De finalisten mogen daar hun geheel eigen versie van maken. Zo maakte in de finale van vorig jaar winnaar Spitball een Madonnaachtige remix van het nummer 'Wer Bisto' van Twarres. Belangstellenden kunnen de drie bands beluisteren en hun stem uitbrengen op www.buZz.nl

BuZz is te horen op zondagavond van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 3FM en wordt gepresenteerd door Merel Uffing en Marc de Hond.