Vlaamse Volksunie

Karel Van Hoorebeke ondervraagt Verhofstadt over boycot VG Airlines (30/12/01)

Karel Van Hoorebeke (N-VA) heeft heden een mondelinge vraag ingediend in commissie, gericht tot eerste minister Guy Verhofstadt, met betrekking tot de wijze waarop VG AIRLINES door de overheid wordt behandeld.

VG AIRLINES, onder leiding van Freddy VAN GAEVER, wenst vanaf 1 maart 2002 te starten met een dagelijkse vlucht van Brussel naar New York.

Om evenwel aan de nodige vergunningen hiervoor te geraken ondervindt VG AIRLINES heel wat moeilijkheden.

Zo wordt de heer Van Gaever van het kastje naar de muur verwezen, van het departement van mininster Daems (overheidsbedrijven), naar het departement van minister Reynders, e n naar het departement Verkeer.

Daarbij worden steeds bijkomende voorwaarden gesteld door een arrogante administratie die blijkbaar alleen voor zichzelf werkt en meent niet te moeten werken in het algemeen belang.

Alles wijst op een boycot vanwege de administratie, al dan niet hierin ondersteund door de bevoegde ministers of de regering.

Bovendien is de administratie die de vergunningen dient af te leveren, niettegenstaande er heel wat luchtvaartpersoneel werkloos is, met vakantie tussen Kerstdag en Nieuwjaar en blijft het dossier van VG AIRLINES rustig liggen.

De burger wou een betere administratie, zoals bleek uit het door de regering georganiseerde referendum.

De vraag is of de administratie dit zelf wel wil !

In elk geval is de handelswijze van de bevoegde overheid in dit dossier onaanvaardbaar, reden waarom Karel Van Hoorbeeke hierover de Eerste minister, die het dossier van de luchtvaart naar zich heeft toegetrokken, wenst te ondervragen.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Karel Van Hoorebeke, kamerlid

Meer informatie:
Contactpersoon: Karel Van Hoorebeke
Telefoon: 09/ 265 95 95
Fax: 09/ 265 95 90
E-post: karel.vanhoorebeke@n-va.be