Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 30 december 2001
15:17 zondag 30 december 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

MEPPEL

De politie van Meppel zoekt getuigen van de gewapende overval op een supermarkt van Aldi aan de Kleine Oever in Meppel. Zaterdagmiddag rond half twee heeft een tot nu toe onbekende man een greep in de kassa gedaan nadat hij de caissieres had bedreigd met een vuurwapen. De man heeft twee keer geschoten. Niemand raakte gewond. De man is er met een tot nu toe onbekend bedrag vandoor gegaan. Overigens respecteert de politie de wens van de directie van de Aldi, die de hoogte van het bij de overval buitgemaakte bedrag niet publiek wil maken.

Getuigen.

Via getuigen weet de politie dat het bij de overvaller gaat om een man die gekleed was in een donkerkleurig jack en dat hij een oranje ijsmuts droeg Het gaat daarbij vermoedelijk om de bekende UNOX muts. Verder droeg de man een sjaal voor zn gezicht. Hij heeft zich uit de voeten gemaakt op een zwarte herenfiets met op de bagagedrager een witte plastic zak. Die fiets stond bij de losplaats achter de Aldi. Hij is weggefietst in de richting van de Brouwersstraat. Op de Brouwersdwarsstraat, de verbindingsweg tussen de Aldi en de Brouwersstraat is de man bijna onder een witte personenauto gekomen. De politie zou graag in contact willen komen met de bestuurder van die auto. De dader is vervolgens verdwenen via de Kromme Elleboog de Hoofdstraat op, richting Zuideinde.
Tijdens de overval heeft er bij de ingang van de Aldi een man gestaan met een pet op en een sigaret in de mond. Hij moet de overval hebben zien gebeuren. De politie heeft die man nog niet gesproken en zou graag willen dat hij de politie belde om te kunnen vertellen wat hij heeft gezien en gehoord.

Stadsfiguur

Veel mensen die getuige waren van de overval meenden in de overvaller een bekend Meppeler stadsfiguur te hebben herkend. Gezien de veelheid van positieve herkenningen is de man aangehouden. Uit het verhoor kwam naar voren dat de man niets met de overval te maken had. Zijn Unox ijsmuts bleek de enige overeenkomst met de dader.

Ook andere mensen die over informatie beschikken die van belang kan zijn voor de oplossing van dit misdrijf worden verzocht te bellen met de politie. Het telefoonnummer is 0900-8844.

ASSEN

De hevige sneeuwval van zondagmorgen heeft in Drenthe niet geleid tot grote verkeersproblemen. De politie kreeg, verspreid over de hele provincie, een twaalftal meldingen van verkeersongevallen. Qua gewonden beperkte zich het letsel meestal tot een paar blauwe plekken of schrammen.
Een vrachtwagencombinatie, geladen met aardappelen raakte zondagmorgen op de Asserstraat in Zuidvelde naast de weg en kwam vast te zitten op een paar veldkeien. Tijdens het overladen van de vracht ondervond het verkeer enige tijd hinder van de bergingswerkzaamheden.

WAPSE

Een 17 jarige jongen uit Wapse is zaterdagavond even na half twaalf op de Ten Darperweg in zijn woonplaats met de klassieke Chevrolet Corvette van zijn vader van de weg geraakt en tot stilstand gekomen in de serre van een restaurant. De jongen verklaarde dat hij was geschrokken van de felle koplampen van een tegenligger en dat hij daardoor naast de weg was geraakt. Hij verloor vervolgens de controle over de auto en vloog de serre van het restaurant binnen. Volgens hem had hij de auto zonder toestemming van zn vader meegenomen. De crash veroorzaakte een grote ravage in het horecabedrijf. De 17 jarige bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Omdat hij naar alcohol rook is in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

VALTHERMOND
Een 35 jarige automobilist uit Tweede Exloermond liep zaterdagmiddag een nat pak op toen hij op de Kavelingen in Valthermond met zn auto van de weg raakte en in de vaart belandde. Hij kon op eigen kracht de wal bereiken Omwonenden hebben hem bij de kachel gezet.

PATERSWOLDE

Een 79 jarige fietster uit Paterswolde is zaterdagmiddag met ernstig hersenletsel overgebracht neer hert AZ in Groningen. De vrouw werd bij het oversteken van de kruising Hoofdweg met de Meerweg in Paterswolde geschept door een auto, bestuurd door een 70 jarige man uit Eelde.

EMMEN

Een 71 jarige automobiliste uit Emmen was koud in het bezit van haar Daihatsu Charade of ze zat al bij de politie om aangifte te doen van diefstal van haar autootje. Ze had hem zaterdagmiddag rond vijf uur op gehaald bij de garage. Na het avondeten had ze het karretje tijdens het boodschappen doen achtergelaten op de parkeerplaats aan de Peyserhof in Emmen. Toen ze terugkwam bleek de auto te zijn gestolen. De politie heeft de aangifte opgenomen.
In de loop van de avond, meldde de aangeefster dat de auto terug was. Ze had zich vergist. De auto stond niet aan de voorzijde maar aan de achterzijde van het winkelcentrum. Sorry.

RODEN

Toekomstige bewoners van nieuwbouwwoningen aan het Beekland in Roden ontdekten zaterdagavond dat de verwarmingsketels uit hun in aanbouw zijnde woningen waren gestolen. Nadat de aannemer in kennis was gesteld bleek dat er zeven complete CV ketels verdwenen waren. Men is de woningen binnengekomen na het vernielen van een tuimelraam aan de achterzijde. Voor wat betreft het vaststellen de schade moet de aannemer alles nog even op een rijtje zetten.

MEPPEL

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Oever in Meppel het rijbewijs ingevorderd van een 34 jarige automobilist uit Nijeveen. De man zat achter het stuur met zon 1,6 promille alcohol. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht en een rijverbod van 8 uur naar huis gestuurd.

ASSEN

De politie heeft zaterdagavond de handen vol gehad aan het verwerken van meldingen overlast vuurwerk
Verspreid over de hele provincie hebben bijna 40 inwoners geklaagd over overlast van jongeren van tussen, pak weg, 12 en 17 jaar die overlast veroorzaakten door het afsteken van vuurwerk. Vaak heeft de politie het vuurwerk dat de veelal groepjes jongens in hun bezit hadden ingenomen en hier en daar zijn wat jongeren de HALT procedure ingegaan.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe