Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-12-2001 Politiebericht district Heerlen
Zondag 30 december 2001

Klimmen - Wild West

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 1.30 uur, werd politie-assistentie verzocht in de Klimmenderstraat in Klimmen. De melder was geconfronteerd met zes bisons die in zijn tuin graasden. De agenten die poolshoogte gingen nemen stonden plotseling oog in oog met een uit de kluiten gewassen bison die vervolgens de straat op liep, waarbij hij zich door niets en niemand liet tegenhouden. Met behulp van het dienstvoertuig wisten de agenten het beest weer de tuin van de melder in te drijven. De inmiddels gewaarschuwde eigenaar wist met behulp van voer de beesten, die overigens zo mak als lammetjes bleken te zijn, terug in hun weiland te lokken. Ter plaatse bleek dat er kortsluiting in het schrikapparaat was geweest waardoor de schrikdraad niet functioneerde. De tuin van de melder zag er uit alsof er een horde bisons door heen was getrappeld (!) De schade wordt onderling geregeld.

Heerlen - Aanhouding

Op de Imstenraderweg in Heerlen werd een 58 jarige Maastrichtenaar aangehouden. De man stond tegen een poort te urineren. Toen een agent hem meldde dat hij hiervoor een bekeuring kreeg werd de man die onder invloed van drank verkeerde recalcitrant en wilde in zijn auto stappen. Toen de agent dit wilde verhinderen, maakte de verdachte een slaande beweging naar hem. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het opmaken van proces verbaal werd hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Heerlen - 10 jarige voorkomt brand in eigen school

Op zaterdagmiddag, omstreeks 16.00 uur, zag een tienjarige knaap dat er brand dreigde te ontstaan in een klaslokaal van een school aan de parkweg in Heerlen. Onverlaten hadden een ruit vernield en er vuurwerk naar binnen gegooid. De knaap zag dat een rieten mand in brand stond en ging zijn moeder waarschuwen. Na eerst de brandweer te hebben gewaarschuwd bluste de moeder het vuur door een emmer water via de kapotte ruit naar binnen te gooien.

Heerlen - Controles

Op de Heerlerbaan in Heerlen werd zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.30 uur en 15.30 uur passeerden 2100 voertuigen. Hiervan reden er 103 sneller dan de toegestane 50 km/h. Hoogste snelheid: 76 km/h. Daarna werd op de Provinciale weg N281 richting Duitsland gecontroleerd. Er werden 3140 voertuigen gecontroleerd waarvan er 378 te snel reden ondanks het feit dat er herhaaldelijk natte sneeuwbuien vielen. Ter plaatse is voor vrachtauto`s 80 km/h en voor personenauto`s 100 km/h toegestaan.

Tevens werd een rijdende controle gehouden in de omgeving van het centrum gehouden. Hierbij werden 12 automobilisten bekeurd vanwege het feit dat zij geen gordel droegen en een bestuurder werd bekeurd omdat hij door het rode licht reed.