Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-12-2001 Politiebericht district Kerkrade
Zondag 30 december 2001

Lemiers - Rijden onder invloed

Op de Rijksweg in Lemiers werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 1.05 uur een 33 jarige automobilist uit Wittem gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.00 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Vijlen - Inbraak

Op zaterdagavond werd ingebroken in de pastorie gelegen aan de Vijlenberg in Vijlen. Men verschafte zich toegang na het forceren van een deur. Gestolen werden geld en sleutels.

Landgraaf - Brievenbus opgeblazen

Aan de Belvauer in Landgraaf werd een PTTbrievenbus met vuurwerk opgeblazen. Door de getuigen, die een aantal jongeren zagen wegrennen, werd de politie gewaarschuwd. De brievenbus werd beschadigd en de post lag op de grond. De poststukken waarvan er een aantal beschadigd raakten zijn door de politie aan de PTT overgedragen.

Kerkrade - Aanhoudingen ter zake oplichting

Op zaterdag tankten twee personen bij een tankstation gelegen in de Holzstraat in Kerkrade. Het bedrag van ruim tweehonderd gulden wilde het tweetal met een creditcard betalen. Het personeelslid vertrouwde het niet helemaal en controleerde de card. Hierbij bleek dat die card sedert 17 december als vermist was opgegeven. Door de inmiddels gewaarschuwde politie werd het tweetal, 34 jaar en woonachtig in Maastricht en 31 jaar en woonachtig in Heerlen, aangehouden. Bij fouillering werd bij de 34 jarige ook nog een creditcard aangetroffen die op 27 december in Dordrecht was gerold. De twee verdachten werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.