Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.30 uur
Vrachtauto kantelt

UTRECHT Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat er bij de oprit van de A2 ter hoogte van de Vleutenseweg een vrachtwagen gekanteld was.

Ter plaatse bleek dat de bestuurder (gegevens onbekend) met zijn trekken en oplegger vermoedelijk de bocht te snel had genomen waardoor de combinatie van de weg raakte en vervolgens kantelde.

De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het Ouderijnziekenhuis. Er moest groot materieel aan te pas komen om de combinatie weer op de weg te krijgen. De lading veevoer werd door middel van pompen overgeladen in een andere vrachtwagen.

Drie aanhoudingen na onrust

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag met behulp van de wapenstok en een groot aantal collegas de onrust op de Javastraat / Kanaalstraat moeten beteugelen.

Omstreeks half drie controleerden twee agenten een foutgeparkeerd voertuig op de Kanaalstraat. Tijdens de controle reed een 32-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto langs en riep naar de agenten zeer beledigende taal. De agenten wilde de man aanspreken op zijn gedrag en vroegen zijn rijbewijs. Nadat de man zijn rijbewijs had afgegeven werd hij zeer agressief. Hij parkeerde zijn voertuig en kwam op de agenten aflopen.

Zonder enige aanleiding griste de man zijn rijbewijs uit de handen van de agent en gaf hem twee klappen. De echtgenote van de man kwam ook de auto uit en liep naar de andere agent en begon te slaan en schoppen. In zeer korte tijd stond er een grote groep (100 150 personen) om de agenten heen en begon iedereen zich met de zaak te bemoeien. De agenten moesten de wapenstok ter hand nemen om het agressieve publiek op een afstand te houden.

Inmiddels was via de meldkamer om assistentie gevraagd en kwamen diverse politieautos ter plaatse. Uiteindelijk werden buiten de 32-jarige man nog twee personen aangehouden. Het betrof een 30-jarige vrouw en een even oude man beiden uit Utrecht. Bij de aanhoudingen is gebruik gemaakt van twee politiehonden.

Agressieve bestuurder rijdt door na aanrijding

UTRECHT Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden.

Omstreeks tien over zes trof de politie op de kruising Albatrosstraat met de Ganssstraat een 21-jarige man aan. Hij was zojuist aangereden door een onbekend persoon. Na de aanrijding was de bestuurder uitgestapt en had zowel het slachtoffer als enkele getuigen geslagen en geschopt, was weer in zijn auto gestapt en weggereden

Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd waardoor de politie de verdachte een 54-jarige man uit Utrecht op zijn huisadres kon ophalen. Bij de woning deed de verdachte de deur open en weigerde mee te gaan. Na een korte worsteling lukte het de agenten de man aan te houden en voor verhoor over te brengen naar het bureau.

Hier bleek dat de Utrechter niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, zijn auto niet verzekerd was en dat hij onder invloed achter het stuur had gezeten. De man had 1,1 promille alcohol in zijn lichaam. Met een rijverbod van vier uur en een proces verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Dronken inbreker aangehouden

UTRECHT De politie hield zaterdagmorgen een inbreker aan de onder invloed van alcohol was.

Omstreeks half acht kreeg de politie een melding dat er een auto tegen de deur van de kerk aan de Moezeldreef was gereden. Ter plaatse trof de politie een auto aan die tegen de gevel van de kerk was aangereden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder was weggelopen in de richting van de Rubicondreef. In de kerk werden inbraak sporen gevonden. Na enige tijd melden getuigen dat de man nu in een ander voertuig in de richting van het station Overvecht reed.

De verdachte kon omstreeks acht uur op de Ballijelaan worden aangehouden. Het betrof een 24-jarige man uit Utrecht.Tijdens zijn aanhouding roken de agenten dat de man naar alcohol rook. Op het bureau bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had.

Tevens werd duidelijk dat het inmiddels de vijfde keer was dat de man onder invloed werd aangehouden. De auto die hij gebruikt had bij de inbraak bleek gestolen te zijn. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een rijverbod van vier naar huis gestuurd. De inbraak wordt nog onderzocht.