Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.45 uur
Aanrijding letsel

SOEST- Op zaterdagochtend ontstond er op de Birkstraat een ongeval waarbij een 39-jarige man uit Soest gewond raakte. De man reed op een bromfiets en zag vermoedelijk een geparkeerd staande vrachtwagen over het hoofd. Een aanrijding volgde en hij werd met onbekend lestel vervoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had en bij hem is een bloedproef afgenomen op te kunnen vaststellen of hij teveel alcohol had gedronken.

Winkeldief aangehouden

SOEST- Op zaterdagmiddag werd een 38-jarige man uit Soest aangehouden nadat hij drank had gestolen uit een winkel. De man verliet een winkel gelegen aan de Burgemeester Grothestraat zonder twee flessen cognac af te rekenen aan de kassa. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De flessen drank bleven achter in de winkel.

Brand in brievenbus

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zaterdagmiddag werden twee jongens aangehouden nadat ze brandend materiaal in een brievenbus van een bedrijf hadden gegooid. Het tweetal, van 12 en 13 jaar afkomstig uit Bunschoten/Spakenburg, had een brandend papiertje in de brievenbus gegooid van een bedrijf gelegen aan de Spuistraat. De brandweer werd gewaarschuwd maar het brandje had zichzelf al gedoofd. Na een klein onderzoek bleek het tweetal verantwoordelijk te zijn voor de brand. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en zullen via het bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Schuur in brand

BAARN- Op zondagochtend ontstond er brand in een schuur gelegen aan de Oosterstraat. Een getuige zag omstreeks half drie vlammen uit een schuur komen. Hij waarschuwde vervolgens de brandweer en politie. De brand werd geblust maar de schuur, die in een tuin stond, werd geheel vernield. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.