Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2001
Persbrichten district Rijn en Venen, 11.15 uur

Bestuurder in de olie

WOERDEN Op de Polanerzandweg trof de politie zaterdagmorgen een bestuurder aan die te veel had gedronken.

De man een 34-jarige bestuurder uit Maartensdijk zat in zijn auto die vermoedelijk niet meer weg kon omdat de wielen waren verzakt in de modder. De agenten spraken de man aan en constateerden dat hij alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens werd duidelijk dat hij zijn rijbewijs kort geleden al had moeten inleveren voor het rijden onder invloed. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd en tegen hen is proces verbaal opgemaakt

Brandje in winkel

WOERDEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat er brand zou zijn bij een winkel aan de Molenvlietbrink.

Omstreeks half elf constateerde de agenten dat een aantal kranten bier in de brand stond. Tevens zagen zij dat er steeds meer kratten in de brand vlogen. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft in eerste instantie de brand via de brievenbus geblust. Later werd er een achteringang opengebroken zodat de brandweer de brand kon blussen.

Diverse getuigen wezen op een groep jongeren die zich in de buurt ophielden. De agenten hebben de jeugd aangesproken maar niemand wist ergens van. Vermoedelijk is de brand ontstaan door vuurwerk wat via de brievenbus naar binnen is gegooid. De schade bleef beperkt.