Politiebericht Flevoland: gehele regio 31-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Boetes voor vuurwerk
DISTRICT NOORD Zondagmiddag op de Jolbrug te Lelystad kreeg een 16-jarige jongen uit Lelystad een boete voor het afsteken van vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd. Hij is doorverwezen naar bureau Halt. Ook in Dronten kregen zondagmiddag drie minderjarigen uit die plaats een boete voor het afsteken van vuurwerk. Een van de jongeren had veel vuurwerk bij zich en deze is in beslag genomen. De jongeren worden doorverwezen naar bureau Halt. In Ens kreeg de politie s avonds meerdere malen melding van carbid schieten. Op de Baan zagen agenten een groep die een rokende bus achterliet. Deze is in beslag genomen. Een van de groep, een 27-jarige man uit Ens, beledigde een agent en deze werd daarop aangehouden. Proces-verbaal wordt tegen deze verdachte opgemaakt. Ook de eigenaar van de bus, een 17-jarige uit Ens, krijgt proces-verbaal. Hij bekende tegenover de politie dat hij carbid had afgestoken.

Onwelwording
LELYSTAD Een 42-jarige Lelystedeling werd zondagavond op het NS-station onwel. De politie kreeg de melding dat iemand daar van de trap gevallen was. Ter plaatse zagen ze de man liggen. Hij is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

Vernieling
ALMERE Op het Spoorbaanpad zijn gisterenmiddag twee minderjarige jongens uit Almere aangehouden voor het vernielen van een raam van een bus. Op het politiebureau kregen ze hiervoor een boete. Ze zijn na verhoor heengezonden.

Branden
ALMERE Zondagavond was er een brand in een woning op de W. Bruinstraat. Ter plaatse had de brandweer het vuur snel onder controle. De buren zijn uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Het vuur is vermoedelijk op de eerste verdieping ontstaan. De oorzaak van de brand waarbij geen gewonden vielen, is nog onduidelijk. Door de brand liep de woning rook- en waterschade op.

DRONTEN Zondagmiddag stond een kas op de Drieslag in brand. De brandweer bluste de brand. Ten gevolge van de brand was er veel rookontwikkeling. De precieze schade is niet bekend. Er vielen geen gewonden. De politie sluit brandstichting niet uit.

Aanrijding
CREIL Een 16-jarige bromfietser uit Kuinre raakte zondagmiddag licht gewond ten gevolge van een aanrijding op de Noorderringweg met de auto van een 51-jarige inwoner van Schiedam. De automobilist reed westwaarts en wilde linksaf een inrit in. Daarbij kwam hij in botsing met de 16-jarige bromfietser (die ook westwaarts reed). De bromfietser is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De bromfiets is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.